Gruba ściana

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
dollo5
Początkujący użytkownik forum

Gruba ściana

Post autor: dollo5 »

Witam. Mam problem: korzystam z neostrady (livebox) w domu, ale chciałbym zwiększyć zasieg bezprzewodowego internetu. Do komputera stacjonarnego podłączony jest livebox po kablu, który znajduje się po drugiej stronie dosyć grubej ściany(50 cm), tak aby moi rodzice mogli korzystać z wi-fi. Jeżeli chodzi o wi-fi po mojej stronie to owszem jest, ale w odległości do 2 metrów od ściany. Jaki router musiałbym kupić, żeby zastąpić livebox'a i cieszyć się wi-fi w całym domu bez problemów??
Ostatnio zmieniony 2010-12-28, 21:17 przez dollo5, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Gruba ściana

Post autor: wojteks »

dollo5 pisze:Jaki router musiałbym kupić
Praktycznie dowolny żeby miał Annex A (Tp-Link TD-W8901, Linksys WAG54G2, Netgear DG843 i podobne)
Nie pomagam na PW!
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Livebox tak juz ma.
Najlepsze rozwiązanie chyba to wymiana na inny (własny) router.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
dollo5
Początkujący użytkownik forum

Post autor: dollo5 »

Stałem się posiadaczem Pentagram Cerberus P6331-62 , ale ma zbyt słaby zasięg wi-fi. Co by było lepsze niz ten router(zasieg wi-fi)?
Ostatnio zmieniony 2011-01-04, 01:48 przez dollo5, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

dollo5 pisze:ale ma zbyt słaby zasięg wi-fi. Co by było lepsze?
Lepsze od czego/do czego?
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
M@jkel
Stały użytkownik forum

Post autor: M@jkel »

dollo5 pisze:Jaki router musiałbym kupić, żeby zastąpić livebox'a i cieszyć się wi-fi w całym domu bez problemów??
A czy przypadkiem ten drugi komputer nie jest podłączony przy pomocy dongla z zestawu Liveboksa? Bo w oferowanym przez tepsę zestawie to nie LB jest słabszym ogniwem. Kiedy jeszcze go używałem to nie miałem problemu z łączeniem się z piwnicy - przez 0,6 metra stropu i mieszkania sąsiadów na parterze i pierwszym piętrze.
Apple iPhone X, Motorola Moto G8 Plus, Xiaomi Redmi Note 12 5G, Huawei E5573, Ubee EVW32C, Ubiquiti UDM-SE, ZTE MU5120
Łączność zapewniają: Orange, Vectra, Play
ODPOWIEDZ