Ok sytuacja wygląda tak że z tym aby instalator rozpoczął działanie juz se poradziłem tzn dodałem obsługę konkretnego modelu. Teraz chodzi mi o to że instalator superfire ma jakby 2 funkcje aktualizacji firmware i aktualizacji software (dashboard) i jeśli wykryje że znajdujące sie na modemie wersje są nowsze wyświetla tylko komunikat że update jest niepotrzebny i kończy działanie. Ja chcę go zmusić do tego żeby albo w ogóle omijał to sprawdzanie wersji albo ewentualnie podobnym sposobem jak opisujesz wprowadzić do instalatora o wiele wyższe wartości wersji tak zeby to co jest na modemie zawsze wykrywał jako starsze.frutis pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Instalatory Option'a (Superfire) zawierają firmware oraz oprogramowanie. Nie da się wgrać samego oprogramowania. Nie wiem też czy jest możliwe wgranie ponownie tej samej wersji firmware (inni producenci dają taką możliwość).
Konkretnie chodzi mi o to ze mam iCONA 411 (K3760) gdzie jest wrzucony soft z Vodafone i superfire wykrywa że jest on sporo nowszy od tego softu w pliku aktualizacyjnym i chce aktualizować tylko firmware a mi własnie zależy na tym żeby wgrać na ten modem soft niebrandowany. Wydaje mi się że musi być jakiś sposób na obejście tego. Z góry dzięki za pomysły.
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2010-05-19, 10:11 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>