Przedluzenie umowy, negocjacje

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
markross
Użytkownik forum

Przedluzenie umowy, negocjacje

Post autor: markross »

Witam. Dzisiaj odebralem telefon od pani z orange proponujacej mi przejscie z Orange Free Premium za 56zl na Orange Free 59 na 16 mies za 50zl (5GB + Szczesliwe Godziny). Z tego co widze na stronie oferta strasznie zubozala i jakos nie przekonuje mnie ta super promocja. W sobote umowilem sie na kolejna rozmowe i do tego czasu zastanawiam sie nad innymi mozliwosciami. Udalo sie wam wynegocjowac wiecej GB lub tanszy abonament przy przedluzeniu umowy? A moze polecacie jakas inna siec? Zasieg nie powinien stanowic problemu. Z gory dziekuje i pozdrawiam
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Przedluzenie umowy, negocjacje

Post autor: ja.michal »

W sumie nie jest zła. Więcej o 1GB niż normalnie. Do tego abonament niższy nawet od oferty bez modemu. Czas umowy względny w sumie. Krócej w Orange nie ma już. Szczęśliwe godziny są też fajne (bez limitu 0.00-8.00). Do tego można dokupić pakiet GB lub włączyć Cała naprzód (5gr za 1MB).
No i jeszcze CDMA jest, ale to w Premium i tak powinieneś mieć. Oczywiście karta dualna potrzebna.

Jeśli Ci dobrze działa to dobra oferta. W Plusie nawet nawet oferta, ale prędkości przycięte w zależności od abonamentu.
markross
Użytkownik forum

Ok, dzieki :ok: w sumie nie narzekam, przydal by sie limit taki jak teraz ale z hh nie powinienem go wykorzystac poniewaz i tak z neta korzystam przewaznie w nocy. Mimo wszystko sprobuje ponegocjowac i w sobote dam znac jak poszlo.
Pozdrawiam
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

markross pisze: i tak z neta korzystam przewaznie w nocy
To masz bez limitu. ;)
markross pisze:Mimo wszystko sprobuje ponegocjowac i w sobote dam znac jak poszlo.
Jestem ciekaw. :ok:
espenlund
Początkujący użytkownik forum

Post autor: espenlund »

Mi się udało w zeszłym tyg. wynegocjować przy ofercie Orange Free 59, na 16 miesięcy dodatkowy limit 1 GB i 30% rabatu na abonament. Szczęśliwe godziny są w podstawie w tym pakiecie, więc nie robią łaski że to niby dają przy przedłużaniu umowy
Awatar użytkownika
ywis
Użytkownik forum

Post autor: ywis »

espenlund pisze:Szczęśliwe godziny są w podstawie w tym pakiecie, więc nie robią łaski że to niby dają przy przedłużaniu umowy
Ale nie każdy klient musi to wiedzieć, stąd mogą łapać klientów na taki "haczyk" ;)
markross
Użytkownik forum

espenlund, ja tez dostalem 4GB + 1 a znizka wynosi 15%.
Niestety pani konsultantka chyba nie byla zbyt kumata i stwierdzila ze moja oferta jest wprowadzona juz do systemu i nic nie da sie zrobic. Mimo wszystko jestem calkiem zadowolony poniewaz i tak zostal bym w Orange. CDMA + HH od polnocy = :hurra:
Ciekaw jestem jak sytuacja bedzie wygladala za 16miesiecy gdy konkurencja wystartuje z CDMA. Dzieki za uwage :D

BTW, dopiero teraz zauwazylem ze w opcji bez modemu zaplacil bym za to samo 3zl wiecej wiec zysk nie wielki... Ale nastepnym razem przycisne konsultanta do muru osobiscie :P
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

markross pisze:Ciekaw jestem jak sytuacja bedzie wygladala za 16miesiecy gdy konkurencja wystartuje z CDMA.
Plus (Nordisk) jest bliski wystartowaniu z CDMA.
Wg. postanowień koncesyjnych powinni mieć pokrycie na poziomie 75% do końca 2010.
Do końca bieżącego roku ma to być 95%.
espenlund
Początkujący użytkownik forum

Post autor: espenlund »

marens pisze:
markross pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Plus (Nordisk) jest bliski wystartowaniu z CDMA.
Wg. postanowień koncesyjnych powinni mieć pokrycie na poziomie 75% do końca 2010.
Do końca bieżącego roku ma to być 95%.
I gitara, umowa na 16 miesięcy, a potem niech Orange i Plus się biją o klientów takich jak my :D . Zresztą najbardziej jestem ciekaw za ile lat mobilny internet nie będzie już limitowany

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2011-01-16, 21:01 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-01-16, 20:59 przez espenlund, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

espenlund pisze:Zresztą najbardziej jestem ciekaw za ile lat mobilny internet nie będzie już limitowany
Nigdy.
Topiło
Stały użytkownik forum

Post autor: Topiło »

espenlund pisze:Mi się udało w zeszłym tyg. wynegocjować przy ofercie Orange Free 59, na 16 miesięcy dodatkowy limit 1 GB i 30% rabatu na abonament. Szczęśliwe godziny są w podstawie w tym pakiecie, więc nie robią łaski że to niby dają przy przedłużaniu umowy

Co za "szczęśliwe godziny"? :szok:

[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2011-01-21, 20:30 ]
Usunięcie podwójnego dubla.
Ostatnio zmieniony 2011-01-21, 20:29 przez Topiło, łącznie zmieniany 1 raz.
EmTeeDee

Post autor: EmTeeDee »

Topiło pisze:Co za "szczęśliwe godziny"? :szok:
Coś za długo przebywałeś chyba w buszu ;) teraz w nowych taryfach orange free( nie myl z freedom) jest też oprócz gsm i cdma no i szczęśliwe godziny-od 24do8 bez limitów :hyhy:
Topiło
Stały użytkownik forum

Od 24 do 8 do wszystkich sieci rozmowy za darmo? :szok:
EmTeeDee

Nie rozmowy-tylko net :rotfl:
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

onimusza666 pisze:nie myl z freedom
Raczej Freedom Pro (Freedom to jest adsl po kablu TP SA).
Nie pomagam na PW!
EmTeeDee

Czytaj ze zrozumieniem ;) jest to temat o CDMA -więc.... :cfaniak:
Topiło
Stały użytkownik forum

Ahaaaaaaaaa,nie mam abonamentów w Orange i nie będę miał.Ma najgorszy zasięg i słabe pakiety,więc czym tu sie podniecać?Że jak zarwę noc to za darmo coś ściągnę z neta?A jak prędkość... :cwaniak:
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

onimusza666 pisze:jest to temat o CDMA -więc.
Więc usługa nazywa się Freedom Pro żeby dla wszystkich było jasne.
Nie pomagam na PW!
Topiło
Stały użytkownik forum

:padam: :zdrowko:
EmTeeDee

Topiło pisze:,więc czym tu sie podniecać
Widzę że dalej się nie rozumiemy ;) To jest to samo(prawie) co masz na chwilę obecną-dostajesz kartę dualną ,która działa w GSM i CDMA wkładasz ją do rutera i masz CDMA tak jak teraz-za to w nocy nie masz limitu.Jak masz modem dualny to jak nie działa CDMA to masz neta po EDGE lub UMTS jeśli oczywiście jest u Ciebie zasięg.Ja jak przedłużyłem umowę to pozostałem przy Orange Fredom Pro - bo też w nocy śpię ;) nie potrzebuję aby mi PC burczał nad uchem,chociaż przydało by się czasem nie mieć limitu :D w nocy/wcześnie rano CDMA ładnie u mnie śmiga.
Topiło
Stały użytkownik forum

Rozumiem,fakt ale jak jest UMTS to po co CDMA...,niektórym sie pewnie przydaje i w nocy siedzą przy kompie,może strony dla dorosłych katują ...:szok: :rotfl:
EmTeeDee

Topiło pisze:jak jest UMTS to po co CDMA.
Czy ja wiem? nigdy nie miałem okazji sprawdzić jak działa UMTS - czy jest szybsze ,stabilniejsze od CDMA :niepewny:
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

Szybsze to przeważnie jest, ale ze stabilnością to już zależy od warunków.
markross
Użytkownik forum

CDMA jest dla ludzi ktorzy nie maja dostepu do stalego lacza lub potrzebuja internetu mobilnego przez duze M ;) Wczesniej mieszkalem w malej miejscowosci ale w niedalekiej przyszlosci planowalem przeprowadzke wiec nie oplacalo sie przedluzac internetu po kablu. W gre wchodzil tylko EDGE, CDMA mnie uratowalo, transfer max 100KB/s ale za to pingi na poziomie 60-100. To wszystko w odleglosci okolo 15km od nadajnika. Po przeprowadzce nadal nie zaluje, 3G mam 1 kreske za to CDMA full, ponizej jak to dziala (sobota wieczor)
Obrazek
Nie moge sie doczekac marca i aktywacji nowej taryfy :brawa:
Topiło
Stały użytkownik forum

"lub potrzebuja internetu mobilnego przez duze M"?-tu to przesadziłeś....Nie miałeś chyba mobilnego internetu z UMTS lub HSDPA,a poza tym tamte modemy są 10 razy mniejsze... ;)
markross
Użytkownik forum

Bardziej chodzi o to ze mobilny internet przydaje sie w trasie, na wakacjach i ogolnie poza domem. Jesli mieszkasz w duzym miescie to moze i masz UMTS itd ale posiadanie takiego internetu jest troche nieoplacalne, za ta sama cene masz rownie szybki internet bez limitow. A jesli uzywasz go tak jak nalezy to na pewno docenisz CDMA :P ADU 500 i 770 to nie patyczaki ale daja rade bez dodatkowego zasilania :P
Topiło
Stały użytkownik forum

To jest dział dla użytkowników CDMA,więc wiadomo co mam,ale gdyby był zasięg operatorów komórkowych to i transfer większy,szybszy,modem mniejszy ,a cena podobna ,albo taniej(Play!)...Miałem modemy z Plusa i Ery więc wiem. :cfaniak:
Awatar użytkownika
czarny
Stały użytkownik forum

Post autor: czarny »

markross jak mogę mieć taką tabelę ????
Awatar użytkownika
wilq
Stały użytkownik forum

Post autor: wilq »

czarny pisze:markross jak mogę mieć taką tabelę ????
Mi to wygląda na aplikację dostępową do modemu (więc na ruterze nie możesz ;)
ODPOWIEDZ