Aktualizacja
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Aktualizacja
Witam, jestem nowym użytkownikiem waszego forum i mam pytanie.
Otóż mam od wczoraj Router Huawei E5832, jest bardzo dobry jeżeli chodzi o zasięg u mnie, ale chodzi mi o to jak go aktualizować. W ustawieniach Playa (dołączone oprogramowanie) nic nie ma. Także po wpisaniu 192.168.1.1 i wejściu w router nie ma nic o aktualizacji. Szukałem też w internecie ale nic nie znalazłem.
I mam jeszcze jedno pytanie, bo ten router niezbyt umie rozdzielać połączenia na kilka komputerów tzn. działa na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Kiedy ktoś coś pobiera z innego kompa i wchodzę na inny to prędkość wynosi 1.5 Kb/s. Tak samo na odwrót. I nie wiem gdzie i jak można to ustawić.
//Przepraszam za błędy jeżeli jakieś są. Jeżeli źle napisałem temat, w złym miejscu go napisałem to proszę o przeniesienie i z góry przepraszam.
Otóż mam od wczoraj Router Huawei E5832, jest bardzo dobry jeżeli chodzi o zasięg u mnie, ale chodzi mi o to jak go aktualizować. W ustawieniach Playa (dołączone oprogramowanie) nic nie ma. Także po wpisaniu 192.168.1.1 i wejściu w router nie ma nic o aktualizacji. Szukałem też w internecie ale nic nie znalazłem.
I mam jeszcze jedno pytanie, bo ten router niezbyt umie rozdzielać połączenia na kilka komputerów tzn. działa na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Kiedy ktoś coś pobiera z innego kompa i wchodzę na inny to prędkość wynosi 1.5 Kb/s. Tak samo na odwrót. I nie wiem gdzie i jak można to ustawić.
//Przepraszam za błędy jeżeli jakieś są. Jeżeli źle napisałem temat, w złym miejscu go napisałem to proszę o przeniesienie i z góry przepraszam.
-
Re: Aktualizacja
Pomoże ktoś????
- wojteks
- *** Administrator ***
Tu się nie da w niczym pomóc. Ten typ tak ma.szczypior994 pisze:Pomoże ktoś?
Nie pomagam na PW!
-
A polecisz mi jakiś inny lepszy router? Najlepiej z anteną??
- wojteks
- *** Administrator ***
Router GSM/3G czy modem GSM/3G z anteną i do niego router?szczypior994 pisze:A polecisz mi jakiś inny lepszy router? Najlepiej z anteną?
Router 3G z anteną to może być Huawei b970 ale on nie ma managera pasma.
Nie pomagam na PW!
-
Huawei b970, cena nie jest zbyt przekonywująca...... Chciałem też Huawei d100 ale ma u mnie bardzo słaby zasięg (nie wiem czemu)...
- wojteks
- *** Administrator ***
D100 to tylko router i musi mieć dołączony modem Huawei.szczypior994 pisze:Chciałem też Huawei d100 ale ma u mnie bardzo słaby zasięg
Nie pomagam na PW!
-
No to wiem, ale bez routera d100 sam modem miał lepszy zasięg, i dlatego nie wiem czemu.... A są jakieś jeszcze>?