Rachunek za Iplusa
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Rachunek za Iplusa
Witam ponownie,
mam pytanie, czy zwykła blondynka mogła coś poprzestawiać tak żeby za 10 dno korzystania z internetu przyszedł rachunek ponad 200 zł?? Przy podpisywaniu umowy zapewniano mnie ze rachunki nie będą większe niż abonament:/ Wiec jakim cudem to możliwe?
mam pytanie, czy zwykła blondynka mogła coś poprzestawiać tak żeby za 10 dno korzystania z internetu przyszedł rachunek ponad 200 zł?? Przy podpisywaniu umowy zapewniano mnie ze rachunki nie będą większe niż abonament:/ Wiec jakim cudem to możliwe?
-
Re: Rachunek za Iplusa
Można nabić taki rachunek ale chyba tylko wtedy jak się korzysta, jak ze zwykłego telefonu komórkowego. Mam BC i jak dobrze pamiętam sms kosztuje chyba 20 gr, a minuta rozmowy coś ok. 70 gr może 80 gr. I chyba tylko tak można nabić rachunek za net, chociaż nie wiem jak się ma to do stron płatnych. Albo ktoś wysyłał sms na numer 72.. 73.. itd.
-
nie nikt nie wysyłał żadnych smsów, wszystko jest za transmisje danych, tylko nie wiem jak to możliwe. Dodam ze zawsze łączono przez aplikacje Iplusa
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
a może zmieniłeś ustawienia i używałeś łączenia komutowanego. Czyli wdzwaniałeś się jak przez tradycyjny modem.
Adrian
MY HOMESITE
MY HOMESITE
-
to u mojej siostry i może ona coś zmieniała, a gdzie te ustawienia się zmienia? w aplikacji Iplusa?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Najpierw zadzwoń do plusa i pogoń ich żeby wytłumaczyli za co rachunek skoro jest włączony iplus. Jeśli się okaże, że pomyłka po ich stronie, to od razu naprawią. Jeśli się okaże jednak, ze ustawienia na kompie u siostry były walnięte, to złóż reklamację, może uznają.
Ostatnio zmieniony 2007-02-14, 10:55 przez Szadzik, łącznie zmieniany 1 raz.
Back to the Future 

-
W salonie Plusa powiedziano mi że moja siostra nie jest pierwszą osobą której to się to zdarzyło. Ale wcześniej nie było połączenia alternatywnego? Poprostu albo był net albo go nie było. dopiero od niedawna powstało to CSD.
Modem był oddawany do naprawy, czy to możliwe ze może jakaś zmiana oprogramowania albo coś? Bo przed oddaniem modemu do naprawy wszystko było ok, a od pierwszego dnia po powrocie modemu z serwisu łączyło się awaryjnie przez CSD
Modem był oddawany do naprawy, czy to możliwe ze może jakaś zmiana oprogramowania albo coś? Bo przed oddaniem modemu do naprawy wszystko było ok, a od pierwszego dnia po powrocie modemu z serwisu łączyło się awaryjnie przez CSD
-
- Stały użytkownik forum
ja wiem że to może głupie ale czy człowieku wiesz jak działa abonamet?
jak włączasz usługe to płacisz dwukrotność stawki.
to tak gwoli inteligencji BOK-u
E160 Play
-
A możesz przetłumaczyć to na ludzki język? Jaką usługę? I Dwukrotność jakiej stawki?kisiel291 pisze:ja wiem że to może głupie ale czy człowieku wiesz jak działa abonamet?
- Selvis
- Stały użytkownik forum
Pierwszy rachunek jest ZAWSZE większy.marcineczek88 pisze:A możesz przetłumaczyć to na ludzki język? Jaką usługę? I Dwukrotność jakiej stawki?
Podam na przykładzie BC (choć u innych opów jest chyba podobnie).
1.Płacisz za aktywację (opłata jednorazowa przy pierwszej fv)
2.Płacisz bieżący abonament (tzn za okres od przyłączenia do sieci do końca bieżącego okresu rozliczeniowego)
3.Płacisz z góry za następny miesiąc.
Stąd taka wysokość pierwszej FV

-
Nie to nie to. Wiem że pierwszy rachunek jest wyskoki, ale to nie pierwszy tylko już 5. Wcześniej było wszystko normalnie bo nie łączyło mi się przez CSD. a Przez te 10 Dni przez CSD i za to mam zapłacić 200 zł. Przy podpisywaniu umowy nie było mowy o "wdzwanianiu" się przez CSD:/
-
Witam
Powiem Ci prosto jeżeli łączyłeś się przez CSD to nie ma co się dziwić ,że dostałeś taki rachunek.
Są dwie opcje
1.Otwórz aplikację USTAWIENIA wybierz EDYCJA POŁĄCZEŃ i wybierz połączenie APN internet
Wtym przypadku połączysz się właściwie przez serwer i nie będziesz miał dodatkowych kosztów
2.Jeżeli to Ci nie pomoże ,będzie to spowodowane żle naprawionym modemem-kiedyś się z takim przypadkiem spotkałem.
Ps.Mam nadzieję ,że to Ci pomoże i obędziesz się w poszukiwaniu błędu wyruszając w podróż NIEKOŃCZĄCĄ SIĘ OPOWIEŚĆ do działu pomocy technicznej
Powiem Ci prosto jeżeli łączyłeś się przez CSD to nie ma co się dziwić ,że dostałeś taki rachunek.
Są dwie opcje
1.Otwórz aplikację USTAWIENIA wybierz EDYCJA POŁĄCZEŃ i wybierz połączenie APN internet
Wtym przypadku połączysz się właściwie przez serwer i nie będziesz miał dodatkowych kosztów
2.Jeżeli to Ci nie pomoże ,będzie to spowodowane żle naprawionym modemem-kiedyś się z takim przypadkiem spotkałem.
Ps.Mam nadzieję ,że to Ci pomoże i obędziesz się w poszukiwaniu błędu wyruszając w podróż NIEKOŃCZĄCĄ SIĘ OPOWIEŚĆ do działu pomocy technicznej

Jeśli nie jest to opłata aktywacyjna, to musi być to koszt CSD,
bo jak np.nie masz sygnału (choć raz) to w wersji 1.8 często ustawia się jako połączenie domyślne, więc tu nawet żadna blondynka nie musiała nic szponcić.Jak net chodzi żenująco wolno to sprawdzaj w ustawieniach które połączenie jest defaultowe.pzdr
bo jak np.nie masz sygnału (choć raz) to w wersji 1.8 często ustawia się jako połączenie domyślne, więc tu nawet żadna blondynka nie musiała nic szponcić.Jak net chodzi żenująco wolno to sprawdzaj w ustawieniach które połączenie jest defaultowe.pzdr
-
Połączenie CSD
Poproś w dziale obsługi klienta o nowy APN i wtedy nie będzie połączenia awaryjnego CSD . Mój iplus zapytał o CSD gdy nie mógł połączyć się z APN, ale nie było informacji. że jest to dodatkowo płatne.