Karta IPlus w Telefonie - Internet za darmo ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Karta IPlus w Telefonie - Internet za darmo ?
Witam. Wkrótce wyjeżdzam i będzie mi potrzebny internet w komórce ( samsung avila).
Nie opłaca mi się wykupować pakietów internetowych gdyż mam iPLusa i mogę go użyć( chyba).I tu tkwi problem. Czy po włożeniu karty iPlus do telefonu naliczane są jakieś dodatkowe opłaty ? Czy możliwe jest połaczenie się z internetem poprzez transmisję CSD (chciałbym tego uniknąć gdyż opłaty są kosmiczne)? Jak skonfigurować Internet w Avili ( na stronie plusa jest internet.gprs, internet.wap i coś tam jeszcze i nie wiem które wybrać .
Nie opłaca mi się wykupować pakietów internetowych gdyż mam iPLusa i mogę go użyć( chyba).I tu tkwi problem. Czy po włożeniu karty iPlus do telefonu naliczane są jakieś dodatkowe opłaty ? Czy możliwe jest połaczenie się z internetem poprzez transmisję CSD (chciałbym tego uniknąć gdyż opłaty są kosmiczne)? Jak skonfigurować Internet w Avili ( na stronie plusa jest internet.gprs, internet.wap i coś tam jeszcze i nie wiem które wybrać .
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Karta IPlus w Telefonie - Internet za darmo ?
APN www.plusgsm.pl Login i hasło plusgsm i wszystko. Konfigurację po CSD wywal jeśli takowa jest. Po WAPie też nie potrzebna.
-
Mógłbyś trochę rozwinąc swoją wypowiedz , bo nie wiem o co ci chodzija.michal pisze:APN www.plusgsm.pl Login i hasło plusgsm i wszystko.

Ustawić tylko komunikacje gprs a reszte usunąć ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Profil połączenia z powyższymi danymi.
-
- Guru bezprzewodowy
Zainstaluj tylko
booster321 pisze:internet.gprs
-
Pzy polączeniu gprs jeśli dobrze zrozumiałem internet jest darmowy przy wykorzystaniu karty iPlus ?
Wybaczcie , ale jestem zielony w tej materi . Jeśli mam używać iPlusa z dodatkowymi opłatami to wole sbie pakiet wykupić .
Wybaczcie , ale jestem zielony w tej materi . Jeśli mam używać iPlusa z dodatkowymi opłatami to wole sbie pakiet wykupić .
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Nie jest darmowy.... Darmowe są strony wybrane przez operatora np strona WAP(czyli głowna operatora i zawarte na niej informacje) po PROFILU WAP(APN "wap" jesli chodzi o plusgsm i o ile się nie zmieniło)i współpracujących z nimi(operatorem) firmami np gadu gadu, navifirm itd, informacji trzeba szukać na stronie operatora, niektóre uslugi (uzywajace internetu) sa platnie ryczałtowo bez limitu (tygodniowa/misieczna oplata) bez opłaty za transfer z tymi serwisami/stronami
Pakiet do używania stron www jest jak najbardziej wskazany
Pakiet do używania stron www jest jak najbardziej wskazany
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
atento Czytaj dokładnie:
Tak oczywiście przeglądanie stron jest w ramach abo. Pomijając strony "premium", przed wejściem na takie pojawia się odpowiedni komunikat, gdzie potwierdza się dodatkową opłatę za oglądane/pobierane treści.booster321 pisze:przy wykorzystaniu karty iPlus ?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Masz racje IPLUS (SIMDATA) wszedzie jest platne
z simplusa byla darmowa główna jak i nie ma info czy navifirm oraz inne aplikacje "w innych taryfach" (drogowskaznik jest darmowy w simdacie ;p)
Dodatkowo w wyzszych abonamentach dedykowanych "dla dobrych klientów" INTERNET poprzez WAP JEST BEZPŁATNY jak i inne transmisje danych hmm 150zl w zwyz :O

Dodatkowo w wyzszych abonamentach dedykowanych "dla dobrych klientów" INTERNET poprzez WAP JEST BEZPŁATNY jak i inne transmisje danych hmm 150zl w zwyz :O
-
- Stały użytkownik forum
wkładasz kartę i masz neta i nic więcej nie płacisz chyba ze za rozmowy lub sms przez pewien czas też tak robiłem zanim ruter kupiłem motorola milestone służyła w domu jako wifi ruter i ciekawostka ze transfery sięgały nawet 10m