Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach. Reklama:Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.
Witam
Moja karta sieciowa to Realtek 8185 Extensible 802.11b/g Wirelles Device. Mam dziwny problem z pingiem w Counter Strike. Kiedy pinguję o2.pl 1450 bajtow to ping jest z rzedu ~15 ms i 0 loss. Natomiast w grze waha się 150-300 i loss dochodzi do 50. Chciałbym zapytać admina co jest przyczyną ale najpierw prosze o wasze odpowiedzi
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2011-01-21, 13:03 przez palacz, łącznie zmieniany 1 raz.
To musisz pytać/żądać u dostawcy czy ma możliwość poprawienia konfiguracji aby dało się grać w CS'a. Podejrzewam przeciążenie sieci i ograniczanie (spowalnianie) innych usług niż www, e-mail.
Czyli mam mu normalnie napisac czy daloby rade cos zrobic zeby pingi w grach online byly jak najnizsze czy podac mu jakies konkretne argumenty. Nie chce zeby pomyslal ze jakis dzieciak placze o gierke
Ostatnio zmieniony 2011-01-21, 13:04 przez palacz, łącznie zmieniany 1 raz.
palacz pisze:mam mu normalnie napisac czy dalobyrade cos zrobic zeby pingi w grach online byly jak najnizsze czy podac mu jakies konkretne argumenty.
Coś w tym stylu. Tylko się bardziej postaraj z ortografią, polskimi literami itp. żeby to ładnie i starannie było. Przed wysłaniem to kilka razy przeczytaj. Podaj jaka gra, na jakich portach działa.