Wyczytałem ostatnio coś takiego..
MNI, Cyfrowy Polsat czy Avon. W grudniu wystartował już mBank Mobile
Wszystkie te firmy mają oferować bezprzewodowy internet , modem na złączu PCMCIA do Laptopów jak Orange, Era czy PLUS.
CZy to prawda? Może ktoś więcej napisać na ten temat.? Jakieś linki do źródła- byłbym bardzo wdzięczny!
Mam też pytanie - jaka według was jest obecnie najlepsza oferta internetu bezprzewodowego?
Ja jestem W plusie, abonament 60zł, modem Edge , zasięg ok 10kb/s...
Jakiesz lepsze rozwiązania? ( nie ma jeszcze w Opolu UMTS- może będzie w P4 jak wystartuje, to do nich przejdę.)
Z góry dzięki zaodpowiedź.
Pozdrawiam
PS. Wie ktoś już może jakie usługi, abonament będzie na starcie oferować Play?
Pilne pytanie dotyczące internetu bezprzewodowego...
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
- magmike
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Pilne pytanie dotyczące internetu bezprzewodowego...
Wystarczy nabyć SIMa mBanku i już masz internet. Jak na razie żadnych kart PCMCIA nie oferują. Działają na sieci Plusa więc zasięg mBank = zasięg Plus.
Avon będzie na Orange działać.
Avon będzie na Orange działać.
pozdrawiam, magmike
W mBanku płacisz chyba 1 zl za megabajt (w kraju).Skoro korzystają z plusa bardziej opłaca sie simdata,bo zasięg identyczny a kosztuje 30 groszy/MB 

- magmike
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Z prepaidów raczej nikt simdaty nie pobije, która jest cenowo ustawiona głównie pod transmisję danych.
EDIT
Dziś (20.02) widziałem w Rzeczpospolitej info o ilości użytkowników mBanku. Było również o tym że mają zwiększyć swoją działalność o inne usługi więc może tani GPRS? Ale wiedząc że są pod Polkomtelem Simdaty raczej nie pobiją.
EDIT
Dziś (20.02) widziałem w Rzeczpospolitej info o ilości użytkowników mBanku. Było również o tym że mają zwiększyć swoją działalność o inne usługi więc może tani GPRS? Ale wiedząc że są pod Polkomtelem Simdaty raczej nie pobiją.
pozdrawiam, magmike