Wzmocnienie sygnału wifi

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
dzidas
Początkujący użytkownik forum

Wzmocnienie sygnału wifi

Post autor: dzidas »

Witam serdecznie.
Mam takie pytanko czy urządzenie TL-WA5210G sprawdzi się do tego abym mógł "przedłużyć" zasięg wifi? Chodzi o to, że w domu mam sieć bezprzewodową poprzez Linksysa WRT54G, dalej na działce mam taki letni domek i wszystko byłoby 'ok gdyby nie fakt, że przed tym domkiem sygnał z domu jeszcze jest wystarczający natomiast w środku już nie. Pytanie moje brzmi: czy stosując tego tp linka można "pobrać" sygnał sieci bezprzewodowej i rozdzielić poprzez switha już dalej w letnim domku, oczywiście zależy mi również aby IP nadawane było poprzez linksysa, a nie tp linka.
Wertując tą skarbnicę wiedzy jaką jest forum niestety nie znalazłem odpowiedzi na ww. pytanie.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Dzidas
pozdr.
dzidas
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Wzmocnienie sygnału wifi

Post autor: wojteks »

dzidas pisze:TL-WA5210G
Jeżeli ma tryb AP Client (Client Infrastructure) to się nadaje (na pewno ma to WA500G czy Ovislink WL5460APv2).
Nie pomagam na PW!
dzidas

wojteks pisze:Jeżeli ma tryb AP Client (Client Infrastructure)
W opisie: "TL-WA5210G działa w trzech trybach: Klient AP (tryb WISP), AP router, oraz AP (Access Point/Client/WDS Bridge/Repeater)"
Czy będzie dobrze?
pozdr.
dzidas
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

dzidas pisze:Czy będzie dobrze?
Powinno być. Czy ma odkręcaną antenkę?
Nie pomagam na PW!
dzidas

wojteks pisze:Czy ma odkręcaną antenkę?
To jest zintegrowane urządzenie zewnętrzne oraz ma możliwość podłączenia dodatkowej anteny.
np. taki
pozdr.
dzidas
ODPOWIEDZ