a tu tak:
Moderator: Moderatorzy
HSPA czy jakiś kabel?Shocker pisze:Czy jest szansa, że Orange zamierza podwyższyć parametry QoS (powyżej 8192 KB/s)?
Centrum Katowic, godziny szczytu, gruba kamienica, a testy obiecujące...
HSPA+ DC.ra-v pisze: HSPA czy jakiś kabel?
Żaden nie jest wiarygodny. Tylko ściąganie/wysyłanie pliku na dobry serwer jest wiarygodne. Jeszcze zależy czy idziesz przez APN: internet czy APN: vpnbebek0 pisze:ktory bardziej wiarygodny ?
Jak ma być 4G na zwykłym modemie hspa? Z resztą limit na usera jest cały czas aktualny.Darek.74 pisze:Play pręży muskuły ale to chyba jeszcze nie 4G
mroz03 pisze: przeważnie jest cały czas ponad 200 kb/s
EDGE to max 236.8 kb/s. Masz praktycznie max.mroz03 pisze:chyba jak na EDGE to nie może być już lepiej?
Potwierdzam. Ja kiedyś na swoim EDGE w iPlusie podczas pobierania nieraz osiągałem prędkości rzędu 27-28KB/s.ja.michal, udaje się osiągnąć ponad 200kbps, na Plusie do 215kbps 2-3km od nadajnika (mierzone programem zainstalowanym na komputerze). Na telefonie miałem 25KB/s max w tym samym miejscu i w sumie w tej samej sieci (Play->Plus)
Ta linijka wygląda jakby to było ograniczenie serwera a nie łącza.marens pisze:teraz czas na download.
Mowa o iPlusie.
Ja z noc.gts.pl w Łomiankach w Orange na AnyData ADU635WA uzyskuję 650 kB/s, czasami nawet ponad 700 kB/s.krystianb pisze:Ta linijka wygląda jakby to było ograniczenie serwera a nie łącza.