Iplus simdata

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
forestzmc
Użytkownik forum

Iplus simdata

Post autor: forestzmc »

Witam. mam pytanie w sprawie:
Internet - 100 KB połączenia UMTS/EDGE/GPRS
chodzi o IPLUS SIMDATA
Czy moge sobie na tym UMTS/EDGE/GPRS normalnie wchodzić na internet, przegladac strony wchodzic na jakiś komunikator?
sapnews
Stały użytkownik forum

Re: Iplus simdata

Post autor: sapnews »

Zgadza się - koszt to 3gr za 100KB
Ostatnio zmieniony 2007-02-15, 10:30 przez sapnews, łącznie zmieniany 1 raz.
forestzmc
Użytkownik forum

chodzi mi o to że jak chce sobie wejść na internet np. onet czy inne jakieś strony to bede wtedy płacił 3gr za kazde pobrane 100kb??

Mam jeszcze jedno pytanie w sprawie:
Internet - 1 min. połączenia CSD/HSCSD* 0,31 zł
O co to chodzi, co to jest za ten internet CSD/HSCSD. Czy da sie jakos to wylaczyc w simdacie zeby nie laczyl sie z tym, tylko żebym siedzial na internecie UMTS/EDGE/GPRS

Oraz jak mam ta simdate 3gr za 100kb, to jak wchodze na internet to jaki bedzie transfer bede mial z 30kb/s?? czy mniej
sapnews
Stały użytkownik forum

Post autor: sapnews »

forestzmc pisze:chodzi mi o to że jak chce sobie wejść na internet np. onet czy inne jakieś strony to bede wtedy płacił 3gr za kazde pobrane 100kb??
Tak - będziesz płacił za 3gr za każde wysłane i odebrane 100KB.
Mam jeszcze jedno pytanie w sprawie:
Internet - 1 min. połączenia CSD/HSCSD* 0,31 zł
O co to chodzi, co to jest za ten internet CSD/HSCSD. Czy da sie jakos to wylaczyc w simdacie zeby nie laczyl sie z tym, tylko żebym siedzial na internecie UMTS/EDGE/GPRS
Jest to połączenie modemowe - bez pakietowej transmisji danych. Płacisz za min. połączenia a nie za faktyczną ilość wysłanych/pobranych danych.

Oraz jak mam ta simdate 3gr za 100kb, to jak wchodze na internet to jaki bedzie transfer bede mial z 30kb/s?? czy mniej
Wszystko zależy od modemu, rodzaju obsługiwanej transmisji oraz w zasiegu jakiej opcji się znajdujesz.

Na GPRS klasy 10 wyciągniesz tak do 5,5KB/s (nie mylić z kb/s)

Więcej o max. prędkościach możesz znaleźć na forum. Użyj opcji "Szukaj"
forestzmc
Użytkownik forum

to jaki modem polecasz na pcmcia?? Oraz jaki on bedzie mial transfer
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

forestzmc pisze:to jaki modem polecasz na pcmcia?? Oraz jaki on bedzie mial transfer
A do czego ma być ten modem?
Laptop czy PC.Jesli laptop to możesz wybierać zarówno w kartach PCMCIA jak i w modemach na USB.Możesz uzyć telefonu jako modem.Do PC szukał bym raczej modemu na USB bo z przejściówkami do PCMCIA róznie bywa.
Poszukaj na forum podobnych tematów.
forestzmc
Użytkownik forum

to ma byc do laptopa czyli pcmcia
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

forestzmc pisze:to ma byc do laptopa czyli pcmcia
Proponuje troche poszukać na forum tematów związanych z modemami PCMCIA i Laptopami zwłaszcza o współpracy karty z procesorem lapka.Niektóre karty nie chcą działać.Warto też wiedzieć cos o swoim sprzęcie.Jaki ma procesor, ilo bitowe wejście PCMCIA.W jakim jesteś zasięgu operatora technologicznie.GPRS,EDGE,UMTS czy HSDPA?
6182

Post autor: 6182 »

Na allegro można za 2 stówki kupić nowy Option Globetrotter GPRS-do GG,poczty,stronek i ogólnie nieintensywnego korzystania powinno starczyć,zasięg GPRS w Plusie masz w całym kraju.Napisz jaki masz telefon,bo może kupisz kabelek za kilkanaście złotych i będzie Ci net hulać lepiej niż na w.w. modemie :)
dark24
Początkujący użytkownik forum

Post autor: dark24 »

czesc. Mam do was takie pytanie mam SIMDATE ale nie uzywalem jej dosc dlugo a dzis wlozylem do telefonu u zamiast pisac na wyswietlaczu PLUS GSM to wyswietla sie ` karta SIM nieaktywna ` czyzbym mial rozumiec ze zlikwidowali ten numer i przydzielili komus innemu do sprzedarzy - ponownie wdrozyli ten numer do sprzedarzy a ja ja moge wyzucic do smieci :) ??
starszy
Początkujący użytkownik forum

Post autor: starszy »

Trzeba kupić kartę simplus i doładować konto-minął okres ważności.
ODPOWIEDZ