Proszę o pomoc w wyborze dostawcy internetu. Moja lokalizacja 51.918147,20.877671 . Telefon mam w Orange i nie widzi zasięgu 3g. Właśnie testowałem CP ale przynajmniej przy tej ich zewnętrznej antenie nie odbiera. Momentami się łączyło ale zrywało może lepsza antena? Na mapie BTS znalazłem nadajniki ERY i PLUSA w odległości około 5,5km czy myślicie że jest szansa na dobry sygnał?
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2011-01-24, 15:35 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
To powiększenie nie było do niczego potrzebne.
Pomoc w wyborze operatora
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Pomoc w wyborze operatora
Ostatnio zmieniony 2011-01-24, 15:36 przez tokow2, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Pomoc w wyborze operatora
Szansa jest. Wypróbować zasięg najlepiej jest kupując starter...
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
tokow2 Era i Plus ale 3G? Napisz dokłądnie miejscowość. Jeżeli nie chcesz tutaj to napisz na PW.
-
"Szansa jest. Wypróbować zasięg najlepiej jest kupując starter..."
tak i nie mam jeden tel w ORANGE i nawet nie będę miał w co tej karty włożyć poza tym podejrzewam że bez jakiejś zewnętrznej anteny nie mam co próbować a to kolejne przeszkody.
"tokow2 Era i Plus ale 3G? Napisz dokłądnie miejscowość. Jeżeli nie chcesz tutaj to napisz na PW."
Moja lokalizacja 51.918147,20.877671 musisz to wpisać w wyszukiwarce na mapie. Znasz się na tym masz już jakieś doświadczenia. ERA PLUS 3G a konkretnie to byłem w erze i ten ich nadajnik w Słomczynie nie jest do celów komercyjnych. Czyli zostaje tylko plus albo nadajniki z drugiej strony w komornikach. Kiedyś miałem Sferie działała bez większych problemów nawet szybko ale 4gb dynamicznego transferu porażka
tak i nie mam jeden tel w ORANGE i nawet nie będę miał w co tej karty włożyć poza tym podejrzewam że bez jakiejś zewnętrznej anteny nie mam co próbować a to kolejne przeszkody.
"tokow2 Era i Plus ale 3G? Napisz dokłądnie miejscowość. Jeżeli nie chcesz tutaj to napisz na PW."
Moja lokalizacja 51.918147,20.877671 musisz to wpisać w wyszukiwarce na mapie. Znasz się na tym masz już jakieś doświadczenia. ERA PLUS 3G a konkretnie to byłem w erze i ten ich nadajnik w Słomczynie nie jest do celów komercyjnych. Czyli zostaje tylko plus albo nadajniki z drugiej strony w komornikach. Kiedyś miałem Sferie działała bez większych problemów nawet szybko ale 4gb dynamicznego transferu porażka
-
Na mapie zaznaczyłem nadajnik na który liczę i odległość jaką fale miały by pokonać. Jest to odległość 5,44KM teoretycznie zasię na mapie PLUSA kończy się jakieś 600m wcześniej. Nie mam jeszcze ani anteny ani modemu więc nie piszcie o starterach. Liczę na następujące wpisy:
- Nie ma szans żadna antena ci nie pomoże
- Mam podobne warunki, i wszystko działa ... ( jaka jakość? Jaki sprzęt? )
Starter i modem dostane na 7dni na testa ale antenę muszę kupić i chce wiedzieć czy warto.
Z góry dzięki za odpowiedzi.