Dodatkowe pakiety w iPlusie

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Davidos
Początkujący użytkownik forum

Dodatkowe pakiety w iPlusie

Post autor: Davidos »

Witam
Ostatnio śmigam na UMTSie i na cztery dni przed końcem okresu rozliczeniowego przycieli mi transwer :cry: . Dokupiłem dodatkowy pakiet 128Mb za 7 zetek (+vat) i wykorzystałem to w ten sam dzień (p2p)...
Na następny dzień zaś p2p i jakieś 140Mb i nic !? transfer nie zwolnił, śmigało dalej, że mogłem dotrwać do nowego okresu rozlicz.
Jak jest z tymi dodatkowymi pakietami, czy spotkaliście się z czymś takim ?
Toshiba Sat.L20-182+Nokia6630+IPlus60=380Kb/s
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Dodatkowe pakiety w iPlusie

Post autor: Jaco »

Trafiło ci się że jeszcze się nie z orientowali.Ale póki co ciesz się.Za bardzo się nie chwal bo oni tu też zagladają.A wtedy? :lol:
Awatar użytkownika
klisza
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: klisza »

Może po prostu nie zerwałeś połączenia i cały czas jechałeś na jednym. Transfer przycinają nie wtedy, gdy przekroczysz limit, lecz dopiero gdy po przekroczeniu limitu zerwiesz sesję danych.
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
Awatar użytkownika
Artur_prezes
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Artur_prezes »

To wychodzi na to, że na początku okresu rozliczeniowego załączę kompa i zacznę ściągać np.filmy i mogę ściągać nawet 20GB i net obetną dopiero wtedy aż restartnę połączenie tak?Nie wiedziałem, wiele ciekawych rzeczy można się na tym forum dowiedzieć. :)
CLEARW'RE
Broadband
ODPOWIEDZ