TP-Link czy mozna połaczyć bezprzeodowo

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
piotrekix
Początkujący użytkownik forum

TP-Link czy mozna połaczyć bezprzeodowo

Post autor: piotrekix »

Witam!
Mój problem polega na tym,a dosłownie to mam pytanie, czy majać router TP-Link TL-WR543G za pomoca opcji AP Client Router mogę się połączyć z internetem. CHodzi o to że nie mam internetu w domu wgóle ale mam 2 kumpli w mieszkaniach obok, którzy mają raouter i mogliby mi udostepnić ten internet i czy za pomoca tego routera mógłbym się z nimi połączyć bezprzewodowo(inaczej mówiąć chodzi mi o taką możliwość jaką maja laptopy). Jeżeli nie da rady, to co powinienem kupic aby tego dokonac Smile

Z góry dzieki za odpowiedz.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: TP-Link czy mozna połaczyć bezprzeodowo

Post autor: wojteks »

piotrekix pisze:czy majać router TP-Link TL-WR543G za pomoca opcji AP Client Router mogę się połączyć z internetem
Tak.
Nie pomagam na PW!
piotrekix

Skoro odpowiedz brzmi TAK to super. :ok:
Ale czy mógłbyś mi jeszcze napisac w jakis sposob to zrobic? jakie te IP tam wpisywac i reszte tych rzeczy? jestem kumaty, takze mozesz pisac, a jakbys dal rade wrzucic jeszcze screen'y to byłbym bardzo wdzięczny. :roll:
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

piotrekix pisze:Ale czy mógłbyś mi jeszcze napisac w jakis sposob to zrobic?
Zaloguj się do routera, wybierz tryb AP Client router, Site Survey, powinna wyświetlić się lista sieci, zaznacz właściwą, Connect i już. Jeżeli to Hotspot to WAN ustaw na automatic.
Poczytaj w :faq: o konfiguracji routerów/AP.
Nie pomagam na PW!
piotrekix

Próbowałem juz tak zrobić, ale gdy zaznacze opcje AP Client Router i dam Site Survey, to oczywiscie wyświetlają mi się rózne połączenia, ale gdy klikne connect to nic sie nie dzieje, nawet gdy siec jest zakodowana hasłem, nie wymaga go:( coś trzeba własnie tam skonfigurowac, gdzie mogę znależć to FAQ, jeśli mozesz podaj mi link :)

I dziękuję za podpowiedzi :] ooo juz widze ;) dzięki wielkie

[ Dodano: 2011-01-27, 23:11 ]
A jednak :( nie k=moge znalezc konfiguracji dla mojego Routera, choćby marki TP-Link jest tylko d-link itp.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

piotrekix pisze:moge znalezc konfiguracji dla mojego Routera, choćby marki TP-Link jest tylko d-link itp.
We wszystkich jest prawie tak samo. Ja takiego nie mam to bardziej Ci nie pomogę.
Nie pomagam na PW!
piotrekix

Już czytam! :D myślę że po przeczytaniu tego dam rade :P
ODPOWIEDZ