Problem z wewnętrznym modemem option GTM380

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kosa46
Początkujący użytkownik forum

Problem z wewnętrznym modemem option GTM380

Post autor: kosa46 »

Witam mam problem z wewnetrznym modemem Option GTM380 wbudowany jest w laptopa acer. System to Windows 7x64 objawy sa takie ze modem zawiesza sie prawie z dokładnoscia co 5 minut nieraz 3 minuty nigdy wiecej niż 10 minut nie pochodził.Potem na chwile program do łączenia go nie widzi nastepnie jakby sie zrestartował i mozna go znowu włączyć i znowu pare minut jest internet i tak w kółko.Nie wiem czy to wina Windowsa czy modemu ponizej log z programu GlobeTrotter connect.Przy połaczeniu windows dialup jest to samo.

Hardware Test
Card name: GTM380
Driver version: 4.0.17.0
Application port: COM5
Firmware version: 2.12.0Hd (Date: May 27 2008, Time: 11:19:10)
Hardware version: 2.0
ICCID number
Phone number(s)
Operational Test
PIN code status: Ready
Network name: Gadu-Gadu
Network selection mode: Automatic
Signal strength: 9,99
Network Settings
CS network registration: Registered
PS network registration: Registered
PS network attachment: Attached
APN(s): internet
Jakie jest najnowsze firmware do tego modemu na stronie producenta nic nie ma skad je sciagnąć
paul klacska
Użytkownik forum

Re: Problem z wewnętrznym modemem option GTM380

Post autor: paul klacska »

Witam.Zmień aplikacje na GlobeTrotter connect 2.U mnie przy GlobeTrotter connect i GlobeTrotter connect 3 modem głupiał.Może też ci to pomoże.Ale może też być inna przyczyna ja obecnie mam problem z odpaleniem tego modułu w mikrotiku.Raz mikrotik go widzi a raz nie.Kupie sobie sierre 8705 i zobacze . :)
ODPOWIEDZ