Samung NC10 HSPA + Top_NetInfo
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Samung NC10 HSPA + Top_NetInfo
czy ktoś z forumowiczów używa programu Top_NetInfo z wbudowanym modemem z Samsunga NC10 ?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Samung NC10 HSPA + Top_NetInfo
Ja testowałem przez krótki czas.marcel_ms pisze:czy ktoś z forumowiczów używa programu Top_NetInfo z wbudowanym modemem z Samsunga NC10 ?
A o co chciałeś zapytać?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Stały użytkownik forum
Działa bez problemu. Tyle że modem samsunga posiada jeden tylko interfejs, wiec albo masz polączenie, albo siłę sygnału i smsy.
https://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt
-
Potwierdzam, tak niestety jest w Samsungu NC10Cezary pisze:Tyle że modem samsunga posiada jeden tylko interfejs, wiec albo masz polączenie, albo siłę sygnału i smsy.

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
- Początkujący użytkownik forum
problem jest w linuxie bo tam jest tylko jeden interfejs - z ciekawostek w ubuntu podczas połączenia jest podawany zasieg
natomiast w windowsie i programie top net info sprawa wygląda następująco(dostępne są dwa interfejsy)
oryginalny firmware nie obsługiwał komend at na porcie diagnostycznym, radził sobie tylko fabryczny connection menager
następnie wyszła aktualizacja(prawdopodobnie za sprawa plusa) port diagnostyczny obsługuje komendy, pojawiła się wersja aplikacji plusa na NC10, działał TopNet Info
niestety modem odmówił współpracy i został wymieniony na nowy(prawdopodobnie jeszcze nowszy firmware)
i niestety zarówno TopNet Info jak i aplikacja plusa przestały działać
na jakiej wersji firmware modemu pracuje u was top net info?
natomiast w windowsie i programie top net info sprawa wygląda następująco(dostępne są dwa interfejsy)
oryginalny firmware nie obsługiwał komend at na porcie diagnostycznym, radził sobie tylko fabryczny connection menager
następnie wyszła aktualizacja(prawdopodobnie za sprawa plusa) port diagnostyczny obsługuje komendy, pojawiła się wersja aplikacji plusa na NC10, działał TopNet Info
niestety modem odmówił współpracy i został wymieniony na nowy(prawdopodobnie jeszcze nowszy firmware)
i niestety zarówno TopNet Info jak i aplikacja plusa przestały działać
na jakiej wersji firmware modemu pracuje u was top net info?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Nie chcę mnożyć wątków a akurat mam problem z NC10 - mianowicie mam taki z plusa /ma ze dwa lata/ i do tej pory działał w nim iPlus a teraz chciałbym wrzucić blueconnecta i tu problem... modem wykrywa kartę i sieć, łaczy się nawet i nic, nie ma pingów, www się nie wczytują, outlook wywala błąd. Co może być problemem? Czy może to być objaw simlocka, chociaż wyczytałem że te komputery nie miały blokady na sieć zakładanej. Ew. jak można sprawdzić czy takowa jest?
- wojteks
- *** Administrator ***
Musisz wpisać odpowiednie ustawienia (zdefiniować profil) w programie który łączy z internetem albo użyć innego programu.pasza_sadyka pisze:modem wykrywa kartę i sieć, łaczy się nawet i nic
Nie pomagam na PW!
-
Użyj <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> i sprawdź czy tam zadziała.pasza_sadyka pisze:Ew. jak można sprawdzić czy takowa jest?
Ja testowałem Samsunga NC10 z kartą Heyah i działało.

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Uff - nie ma locka, DNSy były błędne 
Dzięki Panowie, Pozdrawiam!

Dzięki Panowie, Pozdrawiam!