P2P a naliczanie przez operatrow ??

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
dark24
Początkujący użytkownik forum

P2P a naliczanie przez operatrow ??

Post autor: dark24 »

Czesc chcialbym podpisac umowe albo z iPlus albo z Blueconnect ale zastanawia mnie jedno pytanie jak bede kozystal z porgramow p2p -> sciagal muzyke jak to jest rozliczane przez operatora bo jak mialem simdate to sciagnelem 1 piosenke i policzyli mi za nia az 10 zlotych ,pomyslalem ze moze jak pobieralem od kogos kto znajduje sie np. w Hiszpani to moze roaming wliczyli ?? Czy ktos moze mi udzielic odpowiedzi na to pytanie ??
6182

Re: P2P a naliczanie przez operatrow ??

Post autor: 6182 »

Jeśli korzystasz z połączenia CSD/HSCSD bulisz 0,31 zł za minutę połączenia,jeśli zaś z GPRS/EDGE/UMTS bulisz 0,03 zł za każdy ściągnięte/wysłane 100 kB.Ceny oczywiście dla simdaty.
Czyli albo tyle Cię skasowali bo się długo ściągało,albo coś komuś w tle wysyłałeś :wink:
Aha i odradzam p2p na łączu komórkowym,bo niepotrzebnie zapychasz sieć,a z BTSa z którego się łączysz może też akurat łączyć się biznesmen,który jak nie sprawdzi notowań to jego firma legnie w gruzach,i przez Ciebie nie będzie mógł się połączyć :wink:
Oczywiście odczasudoczasowe ściągnięcie piosenki czy pliku nikomu nie zaszkodzi,ale ściąganie filmów czy dużych gier przez GSM to przesada :?
assasyn
Użytkownik forum

Post autor: assasyn »

6182 pisze: Oczywiście odczasudoczasowe ściągnięcie piosenki czy pliku nikomu nie zaszkodzi,ale ściąganie filmów czy dużych gier przez GSM to przesada :?
Dlaczego przesada:) mi sie czesto zdarza siciagać różna duże rzeczy pzez GSM, umowe mam "no limit", trensfery po umts sa całkiem niezłe. ale p2p nie używam bo faktycznie zapycha łącze, lepsze jest p2m
Awatar użytkownika
klisza
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: klisza »

Ale UMTS to nie GSM. UMTS jest bardzo pojemny i dlatego nikomu ściaganiem przez P2P w UMTSie nie powinieneś zaszkodzić. Więc w twoim przypadku nie jest to przesada.
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
petrop
Początkujący użytkownik forum

Post autor: petrop »

Właśnie kilka dni temu zainstalowałem sobie „osiołka” na blucconect. Próbowałem coś ściągnąć i po pierwszym dniu wykorzystałem cały limit :( . teraz transfer spadł mi do 5 kilobitów/s. Net nie do użytku. W ogóle ten bluconect to wielka kaszana. Nigdy nie miałam obiecanej prędkości 230 kb na EDGE, najwyżej 170 kb a najczęściej ponizej 100. A po wykorzystaniu limitu widzicie co sie dzieje.

W jakiej sieci można podpisać umowę „no limit” i na jakich warunkach???
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

petrop pisze:
W jakiej sieci można podpisać umowę „no limit” i na jakich warunkach???
W komórkowej żadnej. Musisz poszukać kogoś kto ma starą bezlimitową umowę i zrobić cesję.
gatto_nero
### BAN ###

Post autor: gatto_nero »

dark24 pisze:Czesc chcialbym podpisac umowe albo z iPlus albo z Blueconnect ale zastanawia mnie jedno pytanie jak bede kozystal z porgramow p2p -> sciagal muzyke jak to jest rozliczane przez operatora bo jak mialem simdate to sciagnelem 1 piosenke i policzyli mi za nia az 10 zlotych ,pomyslalem ze moze jak pobieralem od kogos kto znajduje sie np. w Hiszpani to moze roaming wliczyli ?? Czy ktos moze mi udzielic odpowiedzi na to pytanie ??
Zapomnij o podpisywaniu jakichkolwiek umów - zapomnij o internecie przez komórkę - no chyba że nie masz wyboru a internet mieć musisz. Nikt nie wliczał roamingu - internet przez komórkę w Polsce na dzień dzisiejszy (22 marca 2007) jest TAK koszmarnie drogi.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez gatto_nero, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ