Jakie mam możliwości do wyboru
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Jakie mam możliwości do wyboru
Kończy mi się umowa w play i nie wiem czy przedłużać czy wypowiedzieć.Nie ma stacjonarnego,internet radiowy nie da rady u mnie. Mieszkam tutaj
http://maps.google.pl/maps?client=opera ... CB4Q8gEwAA
Jaki rodzaje internetu bylby najlepszy dla mnie?
http://maps.google.pl/maps?client=opera ... CB4Q8gEwAA
Jaki rodzaje internetu bylby najlepszy dla mnie?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Jakie mam możliwości do wyboru
Jedyna opcja u Ciebie na 3G to właśnie Play i Orange. Musisz sam zdecydować co Ci się bardziej opłaca.
Jakie masz wymagania? Ile zużywasz GB miesięcznie? Jak Ci ten Play chodzi? Jaki masz modem?
Mieszkasz w samym Szczebrzeszynie czy jakoś na obrzeżach? Stacja Playa jest na Szczebrzeszyn, Słodka 3, a Orange na Szczebrzeszyn, dz. nr 1735 (na południowy zachód od centrum miejscowości).
Jakie masz wymagania? Ile zużywasz GB miesięcznie? Jak Ci ten Play chodzi? Jaki masz modem?
Mieszkasz w samym Szczebrzeszynie czy jakoś na obrzeżach? Stacja Playa jest na Szczebrzeszyn, Słodka 3, a Orange na Szczebrzeszyn, dz. nr 1735 (na południowy zachód od centrum miejscowości).
-
- Stały użytkownik forum
mieszkam obok 4 km Szczebrzeszyna dokładnie tutaj http://maps.google.pl/maps?hl=pl&q=Prze ... CBYQ8gEwAA
Play chodzi w miarę ok do przeglądania allegro i ogólnie posiedzieć na forach czy piosenki posciągać.I te 5gb spokojnie starcza,wiadomo jakby więcej i szybszy to filmy bym sciągał gry itp :)Modem mam huawai e156g. Myślałem że są jakieś inne opcje np satelitarny.
Play chodzi w miarę ok do przeglądania allegro i ogólnie posiedzieć na forach czy piosenki posciągać.I te 5gb spokojnie starcza,wiadomo jakby więcej i szybszy to filmy bym sciągał gry itp :)Modem mam huawai e156g. Myślałem że są jakieś inne opcje np satelitarny.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jak byś zamiast myśleć chwilę poklikał, to by Ci szybko przeszło. Na satelicie limity są w wiele niższe, przy o wiele wyższych cenach.Myślałem że są jakieś inne opcje np satelitarny.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Stały użytkownik forum
czyli zostaje mi tylko play bo ma najkorzystniejsze ceny vs limity
myslałem coś ala polsat cyfrowy
myslałem coś ala polsat cyfrowy
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Przecież to jest oferta naziemna na razie w technologii HSPA+ niedługo także w LTE.rustin pisze:myslałem coś ala polsat cyfrowy
Jeśli nie jesteś w zasięgu, to może jakaś lokalna radiówka, albo wimax netii lub ery?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
rustin, bliżej masz internet z Orange. Jakieś 3km do stacji. Wg mapki Orange, może sygnał nie dolatywać. Możesz jakąś kartę Orange kupić i zobaczyć.
Modem z Playa pewnie masz Huawei i można z niego zdjąć pewnie simlocka bez kosztów. W Orange jest abonament bez modemu. Koszt 10% niższy. Przez internet masz Orange Free 59 za 53,10zł. Miesięcznie 4GB danych 1GB dodatkowo, że przez internet. Poza tym masz Szczęśliwe Godziny (pobieranie bez limitu od 0.00 do 8.00).
Proponuję jednak kupić prepaid i zobaczyć jak chodzi.
Modem z Playa pewnie masz Huawei i można z niego zdjąć pewnie simlocka bez kosztów. W Orange jest abonament bez modemu. Koszt 10% niższy. Przez internet masz Orange Free 59 za 53,10zł. Miesięcznie 4GB danych 1GB dodatkowo, że przez internet. Poza tym masz Szczęśliwe Godziny (pobieranie bez limitu od 0.00 do 8.00).
Proponuję jednak kupić prepaid i zobaczyć jak chodzi.
-
- Stały użytkownik forum
radiówki nie ma a te wimax to nie wiem jak sprawdzić czy u mnie jest?krystianb pisze:, to może jakaś lokalna radiówka, albo wimax netii lub ery?