[problem] Modem MV440 - Pod USB działa - Pod LAN nie ....

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Vice
Początkujący użytkownik forum

[problem] Modem MV440 - Pod USB działa - Pod LAN nie ....

Post autor: Vice »

Witam!
Mam taki problem, mianowicie, modem działa tylko pod USB, choć gdy podłączam pod lan ( oczywiście przełączam przyciskiem na lan ) Również jest piknięcie charakterystyczne dla windows XP, o znalezieniu nowego sprzętu. Dodam, że gdy miałem Windows 7 na tym samym komputerze, nie było z tym problemu... Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc, gdyż pod USB nie działa udostępnianie WIFI, co wiąże się z niepotrzebnymi kłótniami z moim młodszym bratem -.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 2011-02-04, 15:17 przez Vice, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: [problem] Modem MV440 - Pod USB działa - Pod LAN nie ....

Post autor: Jaco »

Sterowniki masz zainstalowane dla karty sieciowej LAN? Zobacz tu http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=21815&start=0 Tam jest tylko test ale zapewne wejście w konfigurację routera odbywa się tak samo.
Vice
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Vice »

Mhmm... W połączeniach sieciowych mam tylko połączenie stworzone przez AxessManager pod USB, oraz Karta Sieciowa 1394 - Czyli Fire Wire czy jakoś ... A w nieznanych urządzeniach mam " Kontroler Enthernet " Czyli powinienem znaleźć teoretycznie sterowniki do Windows XP pod płytę główną Gigabyte Ga-ma 770-DS3 jednak okazuje się że to nie takie łatwe, bo wszystko co jest to jest do US3 etc, albo na viste, oh...

[ Dodano: 2011-02-04, 18:07 ]
Okey, problem rozwiązany. Jednak dobrze mówiłem, brakowało sterowników do płyty głównej, a więc ( Może się przyda to innym, gdy będą mieć taki problem )

Wchodzimy w Menager Urządzeń, i sprawdzamy czy obok Napisu Kontroler Ethernet jest żółty trójkącik, jeżeli tak, nie wszystko stracone. Następnie sprawdzamy jaką mamy kartę sieciową ( Polecam program Everest Ultimate ) Gdy to sprawdzimy, wpisujemy model w google, pobieramy, wypakowujemy do obojętnie jakiego folderu, po czym w menager'ze urządzeń ustawiamy, że sami podamy lokalizacje pliku. To wszystko, stery się zainstalują. A net będzie hulać.

http://www.realtek.cz/realtek-download. ... B&system=1

Ja pobierałem sterowniki stąd.

Pozdro :cwaniak: :hyhy:
Ostatnio zmieniony 2011-02-05, 00:07 przez Vice, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Vice pisze: Jednak dobrze mówiłem, brakowało sterowników do płyty głównej,
O sterownikach to ja napisałem :cfaniak:
ODPOWIEDZ