Wimax -----> VISTA____Problem se sterownikiem
Moderator: Moderatorzy
- goromax
- Początkujący użytkownik forum
Wimax -----> VISTA____Problem se sterownikiem
Witam jestem użytkownikiem usługi Wimax z Netii, internet jest super i chodzi bezproblemowo i tak było dopóki nie zainstalowałem Visty. Otóż mam problem nie moge znaleźc sterowników do modemu, wystepuje mi błąd ze nie znaleziono iVasion adapter.Modem jest firmy Alvarion Model:VG-1D1V-SIP. Prosze o pomoc!! Pozdrawiam. Goromax
Ostatnio zmieniony 2007-02-19, 14:13 przez goromax, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Wimax -----> VISTA
Nie wiem czy tu coś można pomóc. Jeżeli nie ma sterowników do tego sprzętu, to go się nie przeskoczy. Bo rozumiem, ze szukałeś sterowników do Visty i ich nie znalazłeś?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Wimax -----> VISTA____Problem se sterownikiem
A usługa Windows Update nic nie znajduje? Z mojego doświadczenia wiem, że do wielu urządzeń, nawet tych to to niby do nich sterowników nie ma, Windows Update wszystko znajduje.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Może by i znajdowała jakby wszyscy mieli.... systemy a większość na tym forum i nie tylko rozumiesz.przewaks pisze:A usługa Windows Update nic nie znajduje? Z mojego doświadczenia wiem, że do wielu urządzeń, nawet tych to to niby do nich sterowników nie ma, Windows Update wszystko znajduje.

- goromax
- Początkujący użytkownik forum
Rozwiązanie problemu
Witam problem rozwiązany... Nie trzeba żadnego sterownika
rozwiązanie jest banalnie proste wystarczy stworzyc nowe połączenie uzywając danych z netii: Nazwa użytkownika + hasło i działa...Sorki za problem. Hej Ps. Sam do tego doszedłem choć to nie zbyt trudne było 

- dacula
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Taka informacja na przyszlosc urzadzenie, o ktore pytasz nie jest modemem, a jedynie bramka glosowa co nawet jest na niej napisane VG - Voice Gateway. Sterownik rzeczywiscie nie jest do niczego potrzebny, bo ow sprzet dziala w oparciu o PPoE i do tego wystarczy wykreowac polaczenie recznie (z uwierzylnianiem), dotyczy to wszystkich Windowsow, procz 98. W Windows 98 nalezy zainstalowac dostarczany przez Netie program WinPoe lub np. freeware autoconnect.
Nie, nie jestem monterem WiMAX i pracownikiem Netii ;-)
Przede wszystkim jestem zadowolonym klientem
Przede wszystkim jestem zadowolonym klientem