Połączenie bezprzewodowe TV Samsung z komputerem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Połączenie bezprzewodowe TV Samsung z komputerem
Mam TV Samsung UE40B8000 z kartą WiFi. Internet działa na tym bez problemu. Jednak mam problem z bezprzewodowym podłaczeniem komputera. Przy automatycznej konfiguracji niby wykazuje połączenie, jednak test sieci pokazuje błędy (brama, serwer DNS itp.). Próby ręcznego wprowadzenia danych (serwer DNS, brama itd.) też się nie powiodły. Proszę o jakieś wskazówki (jeśli można to w miarę przystępnie, jak dla początkujących)
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Połączenie bezprzewodowe TV Samsung z komputerem
WojFa, jedynymi urządzeniami, jakie łączysz w sieci, są komputer i telewizor? Czy może masz jakiś router/AP?
-
Tak, mam router edimax i przez niego rozprowadzony internet
-
Hej, może podepnę się do tematu. Otóż mam router Asus WL-500G Premium działający jako router. Do niego kablem podpięty komputer. W drugim pokoju stoi TV Samsung LE37C650. Sprawa taka, że chce tanim kosztem połączyć go bezprzewodowo (bez użycia oryginalnego adaptera). Wiem, że powinienem kupić jakiś AP z trybem Client najlepiej. Ale ja bym chciał coś takiego do czego mógłbym podpiąć później więcej urządzeń np.: Kino domowe i konsolę. Myślałem nad Ovislinkiem WL-5470AP ale nie wiem czy on w trybie Client obsługuje więcej niż jedno urządzenie (wiem, że jest tam jeszcze tryb AP Client, tylko czy to spełni swoją rolę?). Poza tym myślałem nad jakimiś TP-Linkami, bowiem są zwyczajnie tańsze ale jeżeli mają nie działać tak jak powinny to wolę dopłacić.
- wojteks
- *** Administrator ***
I dobrze myślałeś, tryb AP Client z wbudowanym switchem pozwala obsłużyć wiele urządzeń. Ma 4 porty RJ45 więc można 4 kable podłączyć.issey pisze:Myślałem nad Ovislinkiem WL-5470AP
Tp-Linki mają albo 1 port RJ45 (da się bezpośrednio podłączyć 1 urządzenie) albo to są routery z możliwością pracy jako AP Client Router.issey pisze:Poza tym myślałem nad jakimiś TP-Linkami
Nie pomagam na PW!
-
Dzięki za szybką reakcję. O takie info mi chodziło. Nigdzie nie mogłem znaleźć, żadnej konkretnej informacji o działaniu tego Ovislinka z większa ilością urzadzeń w tym trybie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Pozwolicie, że zadam pytanie od siebie, bo wczoraj zakupiłem właśnie Samsunga LE37C650 i mam routera (dwa lapsy i PS3)
Jak mogę podłączyć do tego telewizor?
Czy muszę coś jeszcze dokupić...?
Jak mogę podłączyć do tego telewizor?
Czy muszę coś jeszcze dokupić...?