Prosze o pomoc
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Prosze o pomoc
Nie wiem czy pisze w dobrym temacie, ale :
Szukam dobrego internetu bezprzewodowego, Dlaczego bezprzewodowego? To proste, nie mam mozliwosci na internet telefoniczny [stacjonarny] poniewaz nie posiadam kabla telefonicznego.
Mialem juz internet bezprzewodowy firmy Era Blueconnect. Bylem bardzo niezadowolony i umowa juz zostala wypowiedziona. Dlaczego? W moim miasteczku firma Blueconnect nie ma zasięgu i predkosc internetu dochodzila maxymalnie do 20kb/s .Internet owej firmy mam jeszcze do 7 marca i z tą datą chcialem kupic cos dobrego
pytanie :
Jaki bedzie najlepszy internet biorąc pod uwage ze nie mam mozliwosci do internetu telefonicznego?
Ps. ^ laptop
[ Dodano: 2011-02-05, 15:23 ]
Pomocy
Szukam dobrego internetu bezprzewodowego, Dlaczego bezprzewodowego? To proste, nie mam mozliwosci na internet telefoniczny [stacjonarny] poniewaz nie posiadam kabla telefonicznego.
Mialem juz internet bezprzewodowy firmy Era Blueconnect. Bylem bardzo niezadowolony i umowa juz zostala wypowiedziona. Dlaczego? W moim miasteczku firma Blueconnect nie ma zasięgu i predkosc internetu dochodzila maxymalnie do 20kb/s .Internet owej firmy mam jeszcze do 7 marca i z tą datą chcialem kupic cos dobrego
pytanie :
Jaki bedzie najlepszy internet biorąc pod uwage ze nie mam mozliwosci do internetu telefonicznego?
Ps. ^ laptop
[ Dodano: 2011-02-05, 15:23 ]
Pomocy
-
- Użytkownik forum
Re: Prosze o pomoc
A dokładniej gdzie chcesz korzystać? Najlepiej jakbyś kupił startery Orange, Playa, Plusa i sprawdził, który operator ma u Ciebie najlepszy zasięg.
Na co dzień: Neostrada 10Mbps / Speedstream 4100 / TP-Link TL-WR1043ND
Mobilnie: OFnK / Huawei K3765-HV oraz Play / Motorola Milestone
Mobilnie: OFnK / Huawei K3765-HV oraz Play / Motorola Milestone
-
Mialem ere. zasiegu nie ma.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Tragoo wyżej masz podane rozwiązanie. A radiówki nie ma jakies u Ciebie?
-
Radiowke mam, na kompie. [1mb/s]
Jesli nie bedzie zasiegu w innych sieciach typu plus orange w mojej miejscowosci to wezme radiowy internet
http://www.upc.pl/internet/uslugi-dodat ... ernet-upc/
^
A to by poszlo? wiedząc ze nie mam kabla stacionarnego
Jesli nie bedzie zasiegu w innych sieciach typu plus orange w mojej miejscowosci to wezme radiowy internet
http://www.upc.pl/internet/uslugi-dodat ... ernet-upc/
^
A to by poszlo? wiedząc ze nie mam kabla stacionarnego
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nie poszłoby. UPC to kablówka.Tragoo pisze:A to by poszlo? wiedząc ze nie mam kabla stacionarnego
-
- Mistrz bezprzewodowy
Sprawdż sobie na mapie zasięgu operatorów czy masz szansę na jakiś zasięg 3G. Ale radiówka byłaby najsensowniejsza (o ile jest dobrze zrobiona a nie ma awarie przez 90% i 10% zakładanej prędkości).
-
Sprawdzic ten zasieg tutaj?
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=309
[ Dodano: 2011-02-07, 21:22 ]
Sorry za post pod postem, ale malo z tych mapek rozumiem, moglibyscie mi doradzic jaka siec byla by najlepsza dla miasta :
Supraśl ul. Wróblewskiego woj. podlaskie
Pilne, z gory dzieki
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=309
[ Dodano: 2011-02-07, 21:22 ]
Sorry za post pod postem, ale malo z tych mapek rozumiem, moglibyscie mi doradzic jaka siec byla by najlepsza dla miasta :
Supraśl ul. Wróblewskiego woj. podlaskie
Pilne, z gory dzieki
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Tragoo zainteresuj się najpierw Playem a później Plusem. Weź pożycz jak nie masz telefon lub modem z 3G, kup startery i potestuj. I nie przez 30 minut tylko dłużej. Noda Playa masz na ulicy Cieliszańskiej a Plusa (ale wątpie, żeby tu był sukces) na Nowy świat. http://mapa.btsearch.pl/gps/ll/53.20594 ... 52438/z/15 < masz tu wyświetlone co jak wygląda.
[ Dodano: 2011-02-07, 23:12 ]
A poza tym jeżeli nie uda się z tym Plusem to moim zdaniem nie warto zmieniać radiówki (chyba, że więcej nie działa niż działa) na rozchwiany działaniowo net.
[ Dodano: 2011-02-07, 23:12 ]
A poza tym jeżeli nie uda się z tym Plusem to moim zdaniem nie warto zmieniać radiówki (chyba, że więcej nie działa niż działa) na rozchwiany działaniowo net.
-
Czyli definitywnie z internetów bezprzewodowych w moim mieście najlepiej będzie działał play?
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie sprawdzisz to się nie dowiesz, są miejsca (nawet w jednym mieście) gdzie najlepiej działa Plus/Orange/Era a są takie gdzie najlepiej działa Play.Tragoo pisze:Czyli definitywnie z internetów bezprzewodowych w moim mieście najlepiej będzie działał play?
Nie pomagam na PW!
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
W necie komórkowym nie ma takiej opcji jak definitywny. Minus dla Playa to ograniczenie prędkości. Plus w zależności od abo. Kup prepaidy i testuj. Tylko tak na dłuższy czas a nie godzinkę.Tragoo pisze:Czyli definitywnie z internetów bezprzewodowych w moim mieście najlepiej będzie działał play
-
Dzwonilem do Playa. Maja tam 7 dni testowania a potem mozna zrezygnowac. tak zrobie