Poblem z istalacją karty PCMCIA Linksys WPC54G ver.4

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Proximus
Początkujący użytkownik forum

Poblem z istalacją karty PCMCIA Linksys WPC54G ver.4

Post autor: Proximus »

Witam wszystkich formumowiczów !!! włąśnie odebrałem przesyłkę routera z kartą PCMCIA.
Router Linksys WRK54G działą bez zarzutu. Natomiast mam problem z instalają karty w laptopie. Sterowniki mam ściągnięte ze strony linksysa więc chyba najnowsze. Podczas instalacji sterowników jest informacja o niezgodności sterownika z systemem winows xp mimo tego kontynuuję instalację instalacja dobiega do końca lecz niestety karta zostaje niepoprawnie zainstalowana i pojawia się błąd nr 10. Proszę o pomoc!
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Poblem z istalacją karty PCMCIA Linksys WPC54G ver.4

Post autor: MaxFM »

Jaka to karta ? moze ma konflikt z innym urządzeniem. Spróbuj zmienic przerwania na inne.
Proximus
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Proximus »

Karta to Linksys WPC54G ver. 4 na PCMCIA. Sterowniki ściągnałem ze strony producenta, instalację wykonuję zgodnie ze wskazówkami załączonymi do routera czyli najpierw instalacja oprogramowania bez włożonej karty do slotu następnie uruchomienie ponownie systemu z włożoną kartą do slotu i instalacja sterownika. Sterowniki się instalują i na końcu pokazuje się informacja, że karta została niepoprawnie zainstalowana KOD 10 co według Microsoftu oznacza że:
"Jeśli klucz sprzętowy urządzenia zawiera wartość „FailReasonString”, ciąg ten jest wyświetlany jako komunikat o błędzie. Sterownik lub moduł wyliczający umieszcza tam wartość tego klucza rejestru. Jeśli klucz sprzętowy danego urządzenia nie zawiera wartości „FailReasonString”, pojawia się następujący komunikat o błędzie:

Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)

Zalecane rozwiązanie
Uruchomienie urządzenia nie powiodło się. Aby zaktualizować sterowniki tego urządzenia, kliknij przycisk Aktualizuj sterownik. Na karcie Właściwości ogólne urządzenia kliknij przycisk Rozwiązywanie problemów, aby uruchomić Kreatora rozwiązywania problemów.

Ok zrobiłem to co zasugerowali zainstalowałęm sterownik ręcznie i wszystko wyglądało ok. Na końcu instalacji sterownika pojawiła się plansza, informująca że karta została zainstalowana.

W menadżerze urządzeń natomiast przy karcie w dalszym ciągu jest wykrzyknik tym razem pojawił się KOD 43 co oznacza że:

System Windows zatrzymał to urządzenie, ponieważ zgłosiło ono problemy. (Kod 43)

Zalecane rozwiązanie

Jeden ze sterowników urządzenia powiadomił system operacyjny o określonej awarii urządzenia. Aby uzyskać więcej informacji o sposobie zdiagnozowania problemu, zajrzyj do dokumentacji dotyczącej sprzętu.

Na karcie Właściwości ogólne urządzenia kliknij przycisk Rozwiązywanie problemów, aby uruchomić Kreatora rozwiązywania problemów.

Tak jak zasugerowałeś, próboałem sprawdzić czy nie ma konfliktu z innym urządzeniem, problem w tym że w zakładce zasoby urządzenia nie ma żadnych informacji za wyjątekiem tej, że nieprawidłowo zainstalowano sterownik.

Prawdę mówiąc nie wiem czy można coś dalej zrobić.

Proszę o informacje.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: MaxFM »

Wywal te wszystkie sterowniki, wyczysc rejestr, wsadz ja w inny port jesli masz i zainstaluj po włozeniu. Ja tez tak miałem tylko w pc. Musiałem zrobic reinstal winshita i poszło.
ODPOWIEDZ