Zamiana iPlus60 na abonament telefoniczny

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
maku73

Zamiana iPlus60 na abonament telefoniczny

Post autor: maku73 »

Witam.
Ponad rok temu podpisałem z Plusem umowę na 24 miesiące , jednak w regulaminie była mowa o możliwości zamiany na abonament telefoniczny po upływie 12 miesięcy.
Czy ktoś z użytkowników forum korzystał z tej możliwości i
czy jest to korzystna zamiana?
Jestem zainteresowany zamianą ponieważ w okolicy pojawiła się lepsza oferta dostępu do neta.
Awatar użytkownika
klisza
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Zamiana iPlus60 na abonament telefoniczny

Post autor: klisza »

Niestety nie ma możliwosci takiej zmiany. Jeśli masz iPlus 60 to możesz zmienić tylko na iPlus 110. :?
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
zefliczek
Początkujący użytkownik forum

Post autor: zefliczek »

Mój przedmówca nie ma racji.
Jestem prawnikiem, sam mam iPlusa 60 i jakiś czas temu przymierzałem się, aby zmniejszyć abonament do 25 zł. Jest to opłacalne jedynie w przypadku otrzymania dostępu do neostrady itp., przy równoczesnym trwaniu umowy w iPlusie i braku chęci płacenia kary umownej za zerwanie umowy. Po prostu : mamy umowę w Plusie za 25 na rozmowy telefoniczne, jednak gdy łączymy się z internetem nie mamy już pakietu 1 GB i połączenia są liczone jak przesyłanie danych.
Dzwoniłem w tej sprawie do Plusa i panienka mi to potwierdziła - jest to tańsza forma kary umownej.
Pozdrawiam,
Marcin
Awatar użytkownika
klisza
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: klisza »

Ja natomiast wysłałem parę miesięcy temu maila w tej sprawie do BOKu i dostałem odpowiedź taka, jak powyżej. :shock:

Oni chyba sami nie wiedzą, co ten punkt regulaminu dokładnie oznacza (bo rzeczywiście jest mało precyzyjny).
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
zefliczek

Inna sprawą jest sama treść omawianego zapisu umowy. Wiem, że Plus go zmieniał. Jeżeli ktoś chce się czegoś dowiedzieć, to niech najpierw zacytuje umowę.
Pozdrawiam,
Marcin
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Fanta »

Możesz napisać temat w dziale Ogłoszenia i jeśli znajdzie się chętny
to możesz przeprowadzić cesję (przepisać umowę na kogoś innego)...
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]
maku73

Post autor: maku73 »

W regulaminie do umowy na 12 miesięcy jest taki zapis:

"Po okresie 12 miesięcy od daty aktywacji karty SIM na warunkach Promocji, Abonent może zmienić wybraną taryfę na jedną z
taryf: NowyPlus 25, NowyPlus 45, NowyPlus 55, NowyPlus 85, NowyPlus 165"

Nie wiem jednak czy zapis ten obowiązuje przy umowach na 24 miesiące, bo nie mogę odnaleźć regulaminu do umowy którą zawarłem.
Nie chcę robić cesji, bo mimo wszystko jestem zainteresowany abonamentem
telefonicznym, np. tym za 25zł.
zefliczek

Mam identyczny zapis w umowie na 24 miesiące, po 12 można przejść na abonament za 25 zł.
Marcin
batt21
Stały użytkownik forum

Post autor: batt21 »

zefliczek pisze:Mam identyczny zapis w umowie na 24 miesiące, po 12 można przejść na abonament za 25 zł.
Mozesz wskazac punkt i paragraf bo mam regulamin na 01 01 2006 i nic tam takiego nie ma
--------------------------------
P II Coman. 2 xp.sp2
Awatar użytkownika
emulator
Stały użytkownik forum

Post autor: emulator »

Umowa z lipca 2006 roku:jezeli chodzi o zmiane abonamentu to zapis wyglada nastepujaco:
Paragraf 2 pkt.2
"(..)po okresie 12 miesiecy od daty aktywacji karty SIM na warunkach promocji,Abonent moze zmienic wybrany plan cenowy na dowolny plan cenowy,o ktorym mowa w (paragrafie) 1 pkt.3(...)"
Paragraf 1 pkt3:
"Promocyjne plany cenowe iPlus:Iplus60,iPlus110"
bbart
Stały użytkownik forum

Post autor: bbart »

maku73 pisze:Czy ktoś z użytkowników forum korzystał z tej możliwości i czy jest to korzystna zamiana?
Oczywiście, że możesz z tej oferty skorzystać. Sam tak zrobiłem ponad miesiąc temu i mam już abonament Nowy Plus 25. Nie wiem czy powinni doliczyć opłatę za zmianę (z regulaminu wynika, że powinni) ale mi nie doliczyli. Zmiany dokonałem poprzez numer obsługi klienta (chyba 2601 - dokładnie nie pamiętam) gdzie nawet nie musiałem z nikim rozmawiać tylko naciskałem odpowiednie klawisze.

Jak masz jakieś dodatkowe pytania to pisz na maila: [email protected] ponieważ rzadko bywam na tym forum odkąd nie mam iPlusa.
Acer Aspire 3003WLMI: Sempron 3000+ (1800 MHz), 1024 MB RAM, 80 GB HDD, matryca 15,4', iPlus na Samsung SGH-X700 (EDGE klasy 10)
ODPOWIEDZ