[OFP] Granie po necie, symulatory wyścigów Race 07 wttc, F1

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
hesus
Użytkownik forum

[OFP] Granie po necie, symulatory wyścigów Race 07 wttc, F1

Post autor: hesus »

Witam, chce kupić dobrą kierownice i pobawić się troche w Simracing, czyli liga wyścigów po necie, mam OFP płacę 49zł na miecha i mam 3gb limitu, jak nie mam przyciętego transferu to w dzień prędkość np. przy ściąganiu nie przekracza raczej 30, 40 kb/s w nocy zaś, leci 100kb/s czasem nawet 200kb. Nie mam problemów z przerywaniem połączenia itp, nie mam też żadnej dodatkowej anteny ale myślę że zasięg mam dobry skoro w nocy osiągam takie transfery. Jak wpisze w cmd np. ping onet.pl -t, to ping np o godzi 23 waha się od 60 do 80, w dzień około 100, 120.
I teraz pytanie, grał ktoś na tym necie w wyżej wymienione giery. Jest szansa przyzwoicie pograć? bez lagów itd.
A co po wykorzystaniu szybkiego transferu? Kiedy prędkości nie przekracza 12kb/s ? Zauważyłem że po przycięciu transferu pingi się nie zmieniają, nadal są dobre. Czy po przekroczeniu limitu będzie sie dało pograć?
Pozdro.
EmTeeDee

Re: [OFP] Granie po necie, symulatory wyścigów Race 07 wttc, F1

Post autor: EmTeeDee »

W samochodówki to nie wiem ;) - chociaż kiedyś grałem w NFSMW no i czasem przez ping do mety przyjeżdżałem ostatni.Teraz dużo ludzi ma CDMA więc i jest gorzej :/ Co do grania po limicie - to w strzelanki gra się normalnie ,ping się nie zmienia.
Awatar użytkownika
czerwon
Stały użytkownik forum

Post autor: czerwon »

Grałem w F1 2010 z kolegą i wszystko było dobrze. Widziałem jak on jechał koło mnie i na odwrót. Czasami tylko ma się wrażenie, że bolidy "skaczą" po torze.
hesus
Użytkownik forum

Chodzi mi o to, czy samochodówki są bardziej wymagające co do neta od strzelanek typu Call of duty, czy cs, w coda grałem i nie było tragedii....
EmTeeDee

Post autor: EmTeeDee »

Nie są bardziej wymagające -tylko jak ktoś ma gorszy ping to tak jak pisze czerwon , widzisz tak jakby samochody podskakiwały, lub jedziesz pierwszy i po przycince patrzysz a jesteś ostatni :hyhy: To samo w strzelankach -wybiegam zza winkla ;) wyskakuje też gostek strzelam a jednak ginę :cry: a w kamerze śmierci okazuje się że to on strzelał -a nie ja. :szok:
hesus
Użytkownik forum

Onimusza, Czerwon a jakie macie pingi?
Awatar użytkownika
czerwon
Stały użytkownik forum

Post autor: czerwon »

Około 100-140ms.
EmTeeDee