Jakie są maksymalne osiągi EDGE ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jakie są maksymalne osiągi EDGE ?
Zrobiłem sobie antene zewnętrzną na 1800 MHz która jak się okazało lepiej pracuje na 900 MHz ( dziwne ). Szybkość jaką pokazuje mi wireless osiąga wartość 150 - 230 kbps a transfer 25 - 30 kB/s. Pytam więc dużo to czy mało? Drążyc dalej temat w poszukiwaniu lepszych osiągów? GC85 Orange.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Jakie są maksymalne osiągi EDGE ?
Powinieneś skakać z radości że takie transfery uzyskujesz.Lepszych to już nie będziesz miał na tym modemie.Nie znaczy że ja mam wieksze na Optionie.Chodzi o to że to jest EDGE.
-
Myślisz że gc85 projektowany jest na max 256 kbps (taką cyfre widziałem tylko raz) ? Mam jeszcze asa w rękawie bo antena leży sobie na parapecie w pokoju i do szczęścia brakuje jednej kreski. Może jak ją wywale za okno to ciut przyspiesze.
- Jaco
To co teraz uzyskujesz to są naprawdę dobre prędkości.Pomimo że antenę zamocujesz na zewnątrz to może pokaże ci sie ta jeszcze jedna kreska ale jak ten nadajnik zostanie w danej chwili bardziej obciażony przez innych użytkowników komórek to zebyś się nie żdziwił ja spadnie ci prędkość pobierania.Zasięg nadal będziesz mial full.nickiffor pisze:Myślisz że gc85 projektowany jest na max 256 kbps (taką cyfre widziałem tylko raz) ? Mam jeszcze asa w rękawie bo antena leży sobie na parapecie w pokoju i do szczęścia brakuje jednej kreski. Może jak ją wywale za okno to ciut przyspiesze.
-
Mam szczęście korzystać z masztu który służy do wypełnienia dziury przy krajowej 8-ce wiec komórek się nie boje. Nie każdy kierowca ma orange.
Dzięki za info.

- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Maksymalna prędkość EDGE oferowana przez operatorów to:
236,8 kb/s czyli: 29,6 KB/s czyli osiągasz wszystko co jest możliwe,
jedynym sposobem zwiększenia transferu jest złapanie UMTS (384 kb/s),
ale to jest pewnie niemożliwe w Twojej lokalizacji...
236,8 kb/s czyli: 29,6 KB/s czyli osiągasz wszystko co jest możliwe,
jedynym sposobem zwiększenia transferu jest złapanie UMTS (384 kb/s),
ale to jest pewnie niemożliwe w Twojej lokalizacji...
- Jaco
Może i by było mozliwe ale by najpierw zainwestować w modem lub telefon z modemem obsługującym UMTS.fanta88 pisze:jedynym sposobem zwiększenia transferu jest złapanie UMTS (384 kb/s),ale to jest pewnie niemożliwe w Twojej lokalizacji...