Witam,
Posiadam Modem Merlin X950D z iPlusa. Modem jest bez blokady Simlock Posiadam też kartę startową Orange Free na kartę. W tej chwili do łączenia z internetem używam programu iPlus Menager jednak chciałbym używać aplikacji Orange Free. Zainstalowałem program Orange Free, w ustawieniach wybrałem odpowiedni modem jednak aplikacja wyświetla: Nie ma w tej chwili aktywnego połączenia czy coś w tym stylu.\
Jak zmusić ją do działania
Modem Merlin X950D + Orange Free na kartę
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Modem Merlin X950D + Orange Free na kartę
Nie mam doświadczenia z aplikacją Orange więc nie pomogę. A czy nie lepiej byłoby użyć managera producenta modemu (w tym przypadku jest to Mobilink-Lite Novatel'a)?
-
- Stały użytkownik forum
A czy ten Mobilink jest w wersji polskiej? Zależy mi na tym gdyż z modemu będzie korzystać starsza osoba której język angielski sprawia problemyfrutis pisze:Nie mam doświadczenia z aplikacją Orange więc nie pomogę. A czy nie lepiej byłoby użyć managera producenta modemu (w tym przypadku jest to Mobilink-Lite Novatel'a)?
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
W Mobilink-Lite nie można ustawić języka polskiego. Ale można to zrobić w Mobilink 3.mar4321 pisze:A czy ten Mobilink jest w wersji polskiej? Zależy mi na tym gdyż z modemu będzie korzystać starsza osoba której język angielski sprawia problemy