Nępęd DVD

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kamilekk93
Stały użytkownik forum

Nępęd DVD

Post autor: kamilekk93 »

Witam panowie potrzebuję napędu DVD(Nagrywarki) Do Laptopa: Asus Notebook K40IJ/K50IJ Series. Czy ten: http://allegro.pl/nagrywarka-dvd-gsa-t5 ... 66436.html będzie dobry dowiedziałem się że przedni Panel można zdjąć i zmienić aby pasował do laptopa. Moje pytanie Brzmi czy ten napęd będzie pasował do tego Laptopa? Jeśli nie to prosiłbym o pomoc :) Bo szukam Szukam i nic.. :) A napęd Siostrze wymienić chce bo rozwaliła :) Z góry dziękuje i Pozdrawiam Kamilekk93 :)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Nępęd DVD

Post autor: krystianb »

kamilekk93 pisze:dowiedziałem się że przedni Panel można zdjąć i zmienić aby pasował do laptopa
Nie jest to takie łatwe, napędy równych firm mają mocowania tego panelu w różnych miejscach, a czasem nawet położenie przycisku czy diody się różni. Mocowanie napędu też może być różne. Pomijam już fakt, że w starszych laptopach były napędy ATA, teraz są SATA, te też się dzielą na standardowe 12.5mm oraz slim - 9.5mm.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
kamilekk93
Stały użytkownik forum

Kolego mogłbyś mi doradzić napęd do tego laptopa:) Bo chce jak najszybciej zamówić :) odezwę się jutro :) Z góry dziękuje i Dobranoc Kamilekk93 :)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

kamilekk93, zajdź lepiej na <a href="http://forum-laptopy.info.pl/"><b>forum ... .pl</b></a>
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Jo_gurt, łącznie zmieniany 1 raz.
kamilekk93
Stały użytkownik forum

Tak tak tylko ja mam taki sam popsuty napęd jak na linku do aukcji tylko z innym przednim panelem :) i właśnie nie jestem pewnie czy będzie pasować do tego laptopa pod względem wejścia ATA,SATA. Pozdrawiam Kamilekk93
ODPOWIEDZ