TP LINK MR3220 problem?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Nazgul89
Początkujący użytkownik forum

TP LINK MR3220 problem?

Post autor: Nazgul89 »

Witam
Panowie potrzebuje pomocy chodzi o to że nie mogę połączyć się ze znajomym w fife. Wiem że trzeba przekierować porty
dzisiaj zmieniłem router na tp-link mr 3220 i niby te porty przekierowałem jednak nie wiem czy oby wszystko dobrze zrobilem
poniżej dam 2 linki do zdjęć jak to u mnie wygląda.

Gram na ps3 które łączy mi sie za pomąc wi fi z internetem

tutaj pokazane sa ustawienia routera(status) LAN WIRLESSES WAN
http://img233.imageshack.us/i/ustawieniaroutera.jpg/

przekierowanie portów
http://img137.imageshack.us/i/przekierowanieportw.jpg/

Jakby ktos sie orientowal w tym prosiłbym o pomoc
pozdrawiam

Jezeli napisałem ten temat tam gdzie nie trzeba prosze o przeniesienie w odpowiednie miesjce
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: TP LINK MR3220 problem?

Post autor: wojteks »

Nazgul89 pisze:Wiem że trzeba przekierować porty
Czy jak masz połączenie bez routera to da się grać?
Nie pomagam na PW!
Nazgul89
Początkujący użytkownik forum

Re: TP LINK MR3220 problem?

Post autor: Nazgul89 »

tak da sie grać, (chodzi ci o to ze puscze po kablu do ps3 ? Tak da sie grac tylko ze ten kablem pierw wychodzi od routera a potem idzie do ps3 ) jednak czesto jest tak ze nie dochodzi do połączenia z uzytkownikiem. Sytutacja kiedys jeszcze wyglada tak. mialem tp linka wr350g czy cos takiego i udalo mi sie przekierowac i moglem sie z moim znajomym polaczyc. jednak wtedy tam w ustawieniach mialem static IP i przekierowywałem na adres 192.168.100.102 na taki tez adres sie logowalem na routerze. I nage nie wiadomo jak przestało to działac dlatego zaopatrzylem sie w ten oto model tp lin MR 3220

Dodam jeszcze ze wtedy gdy mialem ten router wr350g mialem calkowicie inaczej podłaczony jak teraz. konkretnie chodzilo o to ze kable od internetu byl w porcie 1 a kabel od komputera w porcie 2

a teraz gdy tak zrobilem nic nie chodzilo. wiec mam polaczone kablem od intenretu w porcie WAN (niebieski) a kabel od komputera 1 i jest wszystko ok. utworzylem nowa siec i wszystko smiga lapotopy wszystko gra tylko to przekierowanie mnie zastanawia

panowie:) nie wierze ze tutaj nie jest mi nikt w stanie pomoc?
Uproszcze moje pytanie zadając je tak

Czy dobrze przekierowałem porty na moim routerze?? (patrz 2 zdjęcia w pierwszym poscie)
ODPOWIEDZ