Witam. Zakupiłem modem Huawei e620 (blueconnect) z ponoć zdjętym sim lockiem.
Dostałem na wypalonej płycie oprogramowanie, ale jak widzę jest to program z logo blueconnect. Efekt jest taki że po wsadzeniu karty startowej Play, wyskakuje komunikat "niewłasciwa karta".
O co codzi ? Modem ma jednak sim locka, czy oprogramowanie musze zmienić ?
Jezeli chodzi o soft to szukałem trochę ale częśc linków jest juz nie aktualna, a na stronie producenta tez nic nie ma. Prosze o namiar do niezaleznego oprogramowania.
Huawei E620 nie działa w Play. Komunikat "niewłaściwa k
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Huawei E620 nie działa w Play. Komunikat "niewłaściwa k
Jesli simlock jest zdjety, to stawiam na zablokowany dashboard.rajax pisze: Efekt jest taki że po wsadzeniu karty startowej Play, wyskakuje komunikat "niewłasciwa karta".
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>rajax pisze:Prosze o namiar do niezaleznego oprogramowania.
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
Dzięki key za link.
Problem u mnie był taki że nie skonfigurowałem nowego konta. Wystarczyło wpisać kody z okładki startera i smiga, ale raczej ledwo chodzi net ...
Problem u mnie był taki że nie skonfigurowałem nowego konta. Wystarczyło wpisać kody z okładki startera i smiga, ale raczej ledwo chodzi net ...
- Norfnet
- Stały użytkownik forum
Ledwo chodzi bo firmware w modemie jest od Ery i w tym tkwi problem.Zmień firm na inny a poczujesz różnicę.U mnie na firmware z Ery osiągał na Orange około 0,46 Mbit gdzie po wsunięciu modemu GT MAX 7.2 około3,6 Mbit.
Profesor Doktor Wiktor Wektor
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
To nie ma znaczenia. No chyba, że modem nie jest upgradowany do 1.8Mb.Norfnet pisze:Ledwo chodzi bo firmware w modemie jest od Ery
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!