Tani internet mobilny do sporadycznego użytkowania.

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
(s)LD-ek
Użytkownik forum

Tani internet mobilny do sporadycznego użytkowania.

Post autor: (s)LD-ek »

Witam !
Znajomy szuka jak najtańszego dostępu do bezprzewodowego internetu.
Wymagania:
- może być to każda sieć (nawet jakieś Gadu Air), gdyż problemów z zasięgiem mieć nie powinien (mieszka w mieście, play i plus przetestowany i działa bardzo dobrze)
- mały limit mu wystarczy (0,5 GB na miesiąc można by policzyć)
- no i oczywiście jak najnizsza cena
- wolałby prepaid'a ale i na jakiś abonament by się nie obraził.
- jak najdłuższy czas ważności doładowania

Teraz ma play na kartę ale w porównaniu do jego potrzeb nie jest to zbyt dobra oferta (zbyt dużo limitu w porównaniu do czasu na jego wykorzystanie, i stosunkowo wysoka cena)

Z góry dzięki za pomoc. :)

PS. Modem posiada bez sim locka, więc nie ma problemu.
Pozdrawiam :)
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Re: Tani internet mobilny do sporadycznego użytkowania.

Post autor: Maciek764 »

Orange Free na kartę - 1GB za 30zł na miesiąc, 2,75GB za 50zł na 3 miesiące - te liczby to sam bonus, kasę można przelać na inne konto w Orange lub wykorzystać na rozmowy. Albo kupić karty na Allegro z samym bonusem - ja kupiłem 13GB za 80zł na 10 miesięcy.
hotspot
Początkujący użytkownik forum

Post autor: hotspot »

Orange jest ok, lecz gdy ktoś nie ma potrzeby kombinowania z przelewami SMS, albo ze zdobywaniem nowych simów na Allegro co parę miesięcy oraz nie chce też kombinować jak zrobić aby było bez kompresji (co jest najpaskudniejszą rzeczą w Orange, bo żeby tylko kompresja, ale tam ta kompresja nie wyrabia i często rozwala wygląd stron www brakiem elementów graficznych), to polecam bardzo ładnie działający bez abonamentowy Internet w Plusie, gdzie starter jest za 5 zł, a doładowanie za 100 zł daje 5,9 GB limitu na 180 dni, pisałem o tym już kiedyś: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=313036#313036
Ostatnio zmieniony 2011-02-13, 13:33 przez hotspot, łącznie zmieniany 7 razy.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

(s)LD-ek pisze: Teraz ma play na kartę ale w porównaniu do jego potrzeb nie jest to zbyt dobra oferta (zbyt dużo limitu w porównaniu do czasu na jego wykorzystanie, i stosunkowo wysoka cena)
Jest jeszcze opcja doładowania karta zdrapką z limitem 30GB i okresem ważności 365 dni. Niestety tanio to nie wychodzi bo karta 329zł kosztuje.
Tak informacyjnie napisałem.

Innym rozwiązaniem jest Play Fresh z opcją darmowy internet po doładowaniu i pakiety internetowe. Doładuje tylko ile pakiet kosztuje i użyje kiedyś tam.
W sieci macierzystej pakiet 500 MB to 15 zł (1 GB- 25 zł).
W sieci macierzystej i roamingu wewnętrznym po sieci Plus 500 MB za 35 zł.

Minus taki, że pakiet czasem uruchamia się po kilku godzinach (do 24 godzin regulaminowo).
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

ja.michal pisze:Niestety tanio to nie wychodzi bo karta 329zł kosztuje.
Dokładnie to: 298,88zł / 30GB / 12mies
(średnio 25zł / 2,5GB / mies)

Osobiście polecałbym kupić na Allegro Orange Free na kartę.
Można kupić kartę 50zł / 7GB / 10mies. Tylko trzeba być cierpliwym, raz na jakiś czas pojawia się ta okazja. Dodatkowo wyłączyć kompresje za pomocą sztuczki z "Modify Headers".
ODPOWIEDZ