HUAWEI E1630 - jak uruchomić go w Playu?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: HUAWEI E1630 - jak uruchomić go w Playu?
Witam. jestem po raz pierwszy na waszym forum. zakupiłem modem HUAWEI E1630 z logo T-Mobile. Sprzedawca mówił, że nie simlocka nie ma bo sprawdzał działanie w sieci ERA i wszystko działa. Jednak jak podłączam modem do komputera to uruchamia mi się T-mobile Internet Menager. W dalszej części instalacji mam wybór sieci (T- Mobile z rożnych krajów i ERA.pl) jednak ja chce korzystać z play online. Nie wiem co zrobić. Jestem ogólnie zielony w tym temacie także prosiłbym o szczegółowe wyjaśnienia.
PS. Próbowałem zdjąć simlocka programem "HUAWEI MODEM Code Writer" jednak ten program nie wykrył żadnego urządzenia.
PS. Próbowałem zdjąć simlocka programem "HUAWEI MODEM Code Writer" jednak ten program nie wykrył żadnego urządzenia.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
roownik86 masz możliwość stworzenia nowego profili?
-
ale jak nowy profil? w tym programie T-Mobile?
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
roownik86 tak.
-
Niestety nie w pierwszym etapie wyskakuje mi okienko:
Wybierz operatora sieci:
i tam jest
T-Mobile z rożnych krajów Era.PL i tele.ring
i muszę coś wybrać
bo inaczej instalacja dalej nie pójdzie
PS. Przepraszam za duble ale tu swieżak jestem.
Wybierz operatora sieci:
i tam jest
i muszę coś wybrać
PS. Przepraszam za duble ale tu swieżak jestem.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Jeśli faktycznie ten menadżer nie umożliwia utworzenia własnego profilu, to ściągnij sobie oraz zainstaluj Mobile Partner http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.php?action=showfile&fileid=169, który daje taką możliwość.roownik86 pisze:Niestety nie w pierwszym etapie wyskakuje mi okienko:
Wybierz operatora sieci:
i tam jest
i muszę coś wybrać
Krzysztof
-
włączyłem Mobile Partner i jakby nie wykrywało urządzenia. A w ustawieniu nowego profilu nie wiem co wpisać.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
roownik86 daj źródło do miejsca gdzie kupiłes modem. Może znowu jakieś podróbki.
-
Kupiłem go od gościa na allegro. Tez mi się tak wydaje że to może być bubel.
Daję linka ro aukcji: http://allegro.pl/modem-usb-huawei-e163 ... 09459.html
Pisałem do niego to mi odpowiedział, że nie powinno być problemu z innymi sieciami.
Daję linka ro aukcji: http://allegro.pl/modem-usb-huawei-e163 ... 09459.html
Pisałem do niego to mi odpowiedział, że nie powinno być problemu z innymi sieciami.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Sprawdź, czy na pewno w tle nie jest aktywny menadżer T-Mobile'a.roownik86 pisze:włączyłem Mobile Partner i jakby nie wykrywało urządzenia.
Aktywny może być tylko jeden menadżer!
Krzysztof
-
Na pewno nie był bo go odinstalowałem.
ale mam jeszcze zainstalowany mobile connect bo kumpel używa w nim modelu E220.
Mozę wszystkie inne odinstalować?
[ Dodano: 2011-02-13, 20:21 ]
Odinstalowałem inne menadżery i w Mobile Partner stworzyłem profil o nazwie PLAY. Najpierw wyskoczyła mi informacja po angielsku, że coś nie tak z SIM.
A przy kolejnej próbie zalogowania wyskoczyło mi okienko" ODBLOKUJ KARTE DANYCH"
Było miejsce na wpisanie i ile prób jeszcze pozostało.
Jak kliknąłem anuluj to dostałem info "UWIERZYTELNIANIE HASLEM ZOSTAŁO ANULOWANIE. KONTYNUOWAĆ?" I do wyboru TAK lub NIE.
ale mam jeszcze zainstalowany mobile connect bo kumpel używa w nim modelu E220.
Mozę wszystkie inne odinstalować?
[ Dodano: 2011-02-13, 20:21 ]
Odinstalowałem inne menadżery i w Mobile Partner stworzyłem profil o nazwie PLAY. Najpierw wyskoczyła mi informacja po angielsku, że coś nie tak z SIM.
A przy kolejnej próbie zalogowania wyskoczyło mi okienko" ODBLOKUJ KARTE DANYCH"
Jak kliknąłem anuluj to dostałem info "UWIERZYTELNIANIE HASLEM ZOSTAŁO ANULOWANIE. KONTYNUOWAĆ?" I do wyboru TAK lub NIE.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Wygląda na to, że jednak modem ma założonego simlocka.roownik86 pisze:Najpierw wyskoczyła mi informacja po angielsku, że coś nie tak z SIM.
Tutaj masz kalkulator on-line kodów do zdejmowania simlocka z modemów Huawei: http://a-zgsm.com/huawei.php
Lub ewentualnie ściągnij sobie program Huawei Unlock Tool i nim zdejmij tego simlocka.
Krzysztof
-
Miałeś rację Chris-Kr , był SIMLOCK. Będę musiał kolesia z Allegro trochę zjechać za wprowadzenie mnie w błąd. Teraz zdjąłem i nawet w profilach T-Mobile ustawiłem konfigurację pod sieć PLAY. Dzięki wielkie za pomoc bo chyba bym oszalał z tym modemem. pozdrawiam.
[ Dodano: 2011-02-14, 10:06 ]
Numer taki, że teraz podłączyłem kartę sim, która rzeczywiście będę używał i znów jest info , że brak Karty SIM. Na stronie wygenerowałem sobie Unlock Code i Flash Code. ale teraz nie wiem jak go wprowdzić? Już raz to zrobiłem wpisują go w T-Mobile Menager w okienko ODBLOKUJ KARTE DANYCH. Ale teraz już mi ta informacja się nie pokazuje
[ Dodano: 2011-02-14, 12:07 ]
Jeszcze jedna sprawa. Użyłem też HUAWEI MODEM Code Writer. Wpisałem wygenerowany z podanej strony Unlock Code i wyskoczył mi ERROR. A program Huawei Unlock Tool się wiesza i robiąc "scanning" wyskakuje "brak odpowiedzi. Pomóżcie bo już szału dostaję.
[ Dodano: 2011-02-14, 10:06 ]
Numer taki, że teraz podłączyłem kartę sim, która rzeczywiście będę używał i znów jest info , że brak Karty SIM. Na stronie wygenerowałem sobie Unlock Code i Flash Code. ale teraz nie wiem jak go wprowdzić? Już raz to zrobiłem wpisują go w T-Mobile Menager w okienko ODBLOKUJ KARTE DANYCH. Ale teraz już mi ta informacja się nie pokazuje
[ Dodano: 2011-02-14, 12:07 ]
Jeszcze jedna sprawa. Użyłem też HUAWEI MODEM Code Writer. Wpisałem wygenerowany z podanej strony Unlock Code i wyskoczył mi ERROR. A program Huawei Unlock Tool się wiesza i robiąc "scanning" wyskakuje "brak odpowiedzi. Pomóżcie bo już szału dostaję.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Wyciągam post ze śmietnika:
Zainstaluj te nowe sterowniki, może one pomogą rozwiązać problem.
Pamiętaj tylko, żeby przed instalacją nowych odinstalować stare sterowniki.
Bardzo dziwna sprawa, nigdy nie spotkałem się z takim przypadkiem!roownik86 pisze:Problem był chyba w mojej karcie SIM PLAY. Bo każdą inną PLAYA odczytał T-MoBILE E1630. Problem rozwiązałem zamieniając się z kobietą modemami. Ona oddała mi swój modem E1750C (kupiony w ramach abonamentu PLAY) a u niej śmiga ten E1630. Ale na wszelki wypadek pobiorę te stery i może się przydadzą.
Zainstaluj te nowe sterowniki, może one pomogą rozwiązać problem.
Pamiętaj tylko, żeby przed instalacją nowych odinstalować stare sterowniki.
Krzysztof
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Miałem problem podobny z GT Maxem z AT&T. Jeden działał, z każdą kartą, a drugi nie działał z Playem i WPmobi.