G.duo wielki problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
G.duo wielki problem
Witam zakupiłem access point g.duo lecz nie moge sie połączyc z siecia, łącze sie przez pppoe lecz przy próbie połączenia pisze conecting failed, na komputerze pc z karta sieciowa wszystko działa po wpisaniu loginu u hasła a tu nic. Może ktoś pomoże
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: G.duo wielki problem
Filtr <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=119030#119030" target="_blank">»MAC«</a>?
- wojteks
- *** Administrator ***
A robiłeś "Clone MAC" czy wpisywałeś odpowiedni ręcznie?marecikos pisze:Może ktoś pomoże
Nie pomagam na PW!
-
witam mac podawałem dostawcy który dodawał go do listy, po dodaniu mac na radiu którym sie łącze z anteną pisze connected ale w wan pisze PPPOE disconect
Ostatnio zmieniony 2011-02-16, 11:11 przez marecikos, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
G.Duo ma kilka adresów MAC, który podałeś?marecikos pisze: mac podawałem dostawcie który dodawał go do listy
Powinieneś podać MAC radia którym łączysz się z dostawcą.
Nie pomagam na PW!
-
mac radia który łączy sie z antena to bylo poprostu 12 zer i facet kazał podac mac z wan
- wojteks
- *** Administrator ***
Coś mi się nie wydaje, sprawdź w "status" routera. W jakim trybie pracuje? WISP, AP czy AP Client, router?marecikos pisze:mac radia który łączy sie z antena to bylo poprostu 12 zer i facet kazał podac mac z wan
Nie pomagam na PW!
-
G.duo pracuje w trybie wisp + ap , problem w sumie już rozwiązałem po kablu internet nie chodził mysle że mógłby to byc problem z karta ale po wifi wszystko poszło i chodzi dobrze więc jest ok, mac na radiu pierwszym jest teraz taki jak główna antena dostawcy, a mac z wan został dodany tez u dostawcy.