Huawei i Windows 7 - Problem...
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Huawei i Windows 7 - Problem...
Witam, dostałem od kolegi Blueconnect Huawei e160g, gdy podłączam do komputera wykrywa go jako płytę na której znajdują się sterowniki Blueconnect, instaluje je i gdy chce się połączyć wyskakuje brak urządzenia, nie wykrywa go...
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Huawei i Windows 7 - Problem...
Do Windows 7 muszą być nowe sterowniki, poszukaj na forum wersja 4.20.12.00
Nie pomagam na PW!
-
wojteks, zapomniałem napisać, szukałem rozwiązania problemu na forum, mam te sterowniki już pobrane, lecz gdy włączam 'DriverSetup' to nie ma żadnej reakcji...
EDIT;Po restarcie komputera już go wykrywa
EDIT;Po restarcie komputera już go wykrywa

- wojteks
- *** Administrator ***
Najpierw "DriverUninstall", potem "DriverSetup". Jak nie pomoże to ręczna instalacja plikami *.infSlawek189 pisze:lecz gdy włączam 'DriverSetup' to nie ma żadnej reakcji...
Nie pomagam na PW!
-
Widzę że się znasz trochę na modemach, jeśli masz chwilkę proszę odpowiedz na moje 2 pytania;
1.Czy da się modem huawei e160g, zaktualizować firmware by jego prędkość wzrosła, lub w ogóle zaktualizować, aby stabilniej działał.
2.Czy wytłumaczysz mi po krótce jak zdjąć na stałe simlocka z niego? wygenerowałem kody dzięki stronie http://a-zgsm.com/huawei.php ,ale co z nimi dalej zrobić?
posiadam w domu 2 karty sim (telefoniczne) z sieci 36i6 oraz z play.
1.Czy da się modem huawei e160g, zaktualizować firmware by jego prędkość wzrosła, lub w ogóle zaktualizować, aby stabilniej działał.
2.Czy wytłumaczysz mi po krótce jak zdjąć na stałe simlocka z niego? wygenerowałem kody dzięki stronie http://a-zgsm.com/huawei.php ,ale co z nimi dalej zrobić?
posiadam w domu 2 karty sim (telefoniczne) z sieci 36i6 oraz z play.
- wojteks
- *** Administrator ***
Wkładasz obcą kartę, program Mobile Partner powinien zapytać o kod (albo Huawei Modem Code Writer).Slawek189 pisze:Czy wytłumaczysz mi po krótce jak zdjąć na stałe simlocka z niego?
Nie pomagam na PW!