Czy opłaca sie kupic antenę kierunkową?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Czy opłaca sie kupic antenę kierunkową?
Tak jak w temacie jestem ciekawy czy opłaca mi się dokupić antenę zewnętrzną kierunkową do modemu MV410, mam prawie zawsze 5 kresek zasięgu mieszkam w odległości 6km od BSTa, pliki ściągam ze średnią prędkością od 100 KB/s do 200KB/s lecz czasami mój net szaleje i pobieranie mam znacznie mniejsze, a router nic nie pokazuje cały czas ma dobry zasięg. W godzinach 17-20 nie mogę grać w gry online typu cs, cod bo lagi i ping są okropnie duże. Gdy skończy mi się limit pobieram pliki z prędkością do 15KB/s. Słyszałem, że antena zewnętrzna znacząco poprawia download. Chce się dowiedzieć czy dzięki antenie polepszy się pobieranie plików z limitem jak i bez limitu, i czy będę mógł grać w miarę normalnie w gry online. Myślę, że router czasami gubi zasięg lecz pokazuje ze jest full, ponieważ z miesiąc temu przy całym zasięgu nie chciały mi się otwierać strony internetowe nie wspominając o grach online...
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Czy opłaca sie kupic antenę kierunkową?
robert7100 jeżeli nie mylisz jednostek to Twoje wyniki są dobre, nawet bardzo dobre. Niestety w tym rodzaju internetu istnieje takie pojęcie jak przeciążenie przekaźnika na które duzo nie poradzisz. Jeżeli w okolicy masz kilka przekaźników CDMA to antena moze Ci pomóc w pobieranie sygnału w ten najmniej obciążony. Zobacz na mapa.btsearch.pl jak wygląda u Ciebie sytuacja (zaznacz opcje tylko z CDMA).
Coś w tle sie nie aktualizowało? System czysty?robert7100 pisze:Myślę, że router czasami gubi zasięg lecz pokazuje ze jest full, ponieważ z miesiąc temu przy całym zasięgu nie chciały mi się otwierać strony internetowe nie wspominając o grach online...
-
Nic się nie aktualizowało, system jak najbardziej czysty, bo codziennie skanuje. Interesuje mnie bardziej transfer danych po wyczerpaniu magicznych 3gb. Max download dochodzi wtedy do 15KB/s, a słyszałem, że powinno być maximum 64KB/s. Mapę BTS sprawdzałem już kilkakrotnie, lecz nie jest tam chyba aktualna baza danych, ponieważ znalazłem koło mojej miejscowości jedynie 1 przekaźnik CDMA, a powinno być 3. Ostatnio prędkość nawet z limitem nie jest stabilna. BTS na którym jestem raczej nie jest przeciążony, bo tylko 3 osoby maja taki sam internet jak ja.Sundance_kid pisze:Coś w tle sie nie aktualizowało? System czysty?
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Masz szklaną kulę? Bo to stwierdzenie nijak ma się do rzeczywistości.robert7100 pisze:bo tylko 3 osoby maja taki sam internet jak ja.
I magiczne do. W Playu jest mac do 4 kBps. W praktyce 2. Mieści się w umowie, mieści.robert7100 pisze:powinno być maximum 64KB/s
Wyszukałeś?robert7100 pisze:a powinno być 3
To nie jest ten typ internetu w którym mozemy mówić o pełnej stabilności.robert7100 pisze:Ostatnio prędkość nawet z limitem nie jest stabilna
-
A czy są radiówki bez limitów danych?
- wojteks
- *** Administrator ***
Radiówki to chyba wszystkie są bez limitu (sieci komórkowe tez są bez limitu tylko prędkość spada).robert7100 pisze:A czy są radiówki bez limitów danych?
Nie pomagam na PW!