[problem] Serwisowanie modemu Anydata ADU-635WA

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
szuler
Początkujący użytkownik forum

[problem] Serwisowanie modemu Anydata ADU-635WA

Post autor: szuler »

Witam wszystkich otóż mam problem z modemem Anydata adu-635wa. Kupiłem go troszkę ponad miesiąc temu i ostatnio kilka dni temu odmówiła posłuszeństwa aplikacja do łączenia z internetem Easy Wireless Net. Problem niby rozwiązałem wczoraj instalując starszą wersję oprogramowania 1.5.1.10, lecz i to nie pomogło na dłuższą metę ponieważ jeszcze tego samego dnia modem odmówił łączenia poprzez sieć GSM, sprawdzałem na trzech kartach i modem nie może się połączyć w tym trybie a jak się połączy to nie odbiera żadnych danych. Moduł CDMA natomiast działa normalnie i teraz pytanie czy na podstawie tego że modem nie może się połączyć poprzez sieć GSM oraz to że nie działa na nowej wersji oprogramowania można go wysłać do serwisu ? Druga sprawa to taka iż modem kupiłem na allegro, ale mam gwarancję oraz fakturę ale gwarancja jest nie wypełniona a na fakturze jako sprzedawca widnieje jakaś inna firma niż Orange. W takim przypadku gdzie miałbym oddać modem na gwarancję do Orange czy wysłać go do sprzedawcy i on się tym zajmie czy może wysłać bezpośrednio do serwisu w Warszawie ?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: [problem] Serwisowanie modemu Anydata ADU-635WA

Post autor: wojteks »

szuler pisze:oddać modem na gwarancję do Orange czy wysłać go do sprzedawcy
Zadzwoń do sprzedawcy to Ci powie co zrobić.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

szuler a na marginesie dodam, że juz mieliśmy tutaj na forum kilka sygnałów o wadzie jaką Ty opisujesz. Aż boje się sprawdzić swojego.
szuler
Początkujący użytkownik forum

Post autor: szuler »

Tak czytałem je ale najczęściej rozwiązaniem była instalacja starszej wersji Easy Wireless Net, w moim przypadku modem podziałał kilka godzin i łączność poprzez moduł GSM padła. Sprawdziłem modem dzisiaj na innym komputerze w całkiem innej miejscowości by wyeliminować problem z komputerem czy bts-em, lecz moduł GSM dalej nie łączył.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

szuler patrz post wyzej. Poszukaj na forum o tym modemie. Ktos pisał, że modem wytrzymał mu parenaście minut na tym typie transmisji i juz nie chciał współpracować.
ODPOWIEDZ