Konektor
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Konektor
Witam,
Posiadam modem Huawei E1750. (bez wyjścia na antenę) w sieci Plus i mam zasięg EDGE.
Mam 2 stacje UMTS w odległości około 7km. Na poddaszu łapie zasięg 3G, tyle, że w Orange.
Czy jak zastosuje konektor uniwersalny i antenę do tego modemu to złapie zasięg 3G?
Posiadam modem Huawei E1750. (bez wyjścia na antenę) w sieci Plus i mam zasięg EDGE.
Mam 2 stacje UMTS w odległości około 7km. Na poddaszu łapie zasięg 3G, tyle, że w Orange.
Czy jak zastosuje konektor uniwersalny i antenę do tego modemu to złapie zasięg 3G?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Konektor
Może tak a może nie. Jak daleko od domu kończy się zasięg 3G Plusa (mozna sprawdzać komórką z 3G).Marcin128 pisze:Czy jak zastosuje konektor uniwersalny i antenę do tego modemu to złapie zasięg 3G?
Nie pomagam na PW!
-
Chyba zaczyna
W domu nie mam zasięgu 3G w Plusie. Mam tylko na poddaszu w Orange. Zasięg zaczyna się jakieś 5 km od domu.

- wojteks
- *** Administrator ***
Ja patrzę od bazy w kierunku domu więc się kończy.Marcin128 pisze:Chyba zaczyna
To antena nie pomoże, za daleko.Marcin128 pisze:Zasięg zaczyna się jakieś 5 km od domu
Nie pomagam na PW!
-
To czyli nie ma żadnej szansy?
Przecież łapie na poddaszu zasięg 3G, antena też by tam stała.
Przecież łapie na poddaszu zasięg 3G, antena też by tam stała.
- wojteks
- *** Administrator ***
Ale Orange a pytasz o Plusa. Pożycz od kogoś telefon z 3G Orange, sprawdź czy da się za strychu przeprowadzić videorozmowę.Marcin128 pisze:Przecież łapie na poddaszu zasięg 3G,
Nie pomagam na PW!
-
Tak zrobię. Jutro jeszcze poszukam dokładniej zasięgu plusa na strychu.
[ Dodano: 2011-02-18, 14:06 ]
Dam radę przeprowadzić videorozmowę. Byłem też z kartą plusa na strychu i zalogowałem się do sieci przy 0 kreskach zasięgu, co dziwne zasięg był w ogóle po innej stronie jak BTS. Dałem radę połączyć się z internetem. Może to przez pogodę, bo dziś straszna śnieżyca. Czyli mam szanse na zasięg UMTS?
[ Dodano: 2011-02-18, 14:06 ]
Dam radę przeprowadzić videorozmowę. Byłem też z kartą plusa na strychu i zalogowałem się do sieci przy 0 kreskach zasięgu, co dziwne zasięg był w ogóle po innej stronie jak BTS. Dałem radę połączyć się z internetem. Może to przez pogodę, bo dziś straszna śnieżyca. Czyli mam szanse na zasięg UMTS?
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Marcin128 jakąś tam masz ale przydało by się sprawdzić działanie tego internetu w praktyce. Bo możliwe, że miałeś farta i udało się. Moze Ci "skakać technologia" może się rozłaczać, działa gorzej niż EDGE. Najpierw wytestuj dobrze ten internet a potem mysl o antenie. Rozumiem, że 3G masz wymuszone?
-
Oczywiście, że 3G wymuszone. Internet sprawdzałem jak działa jedynie w telefonie, działał bardzo dobrze. W komputerze nie mam opcji sprawdzić, ponieważ plusa mam podłączonego do komputera stacjonarnego.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Marcin128 kupując w sklepie internetowym mozesz zwrócić towar chyba w ciągu 10 dni. Może warto zrobić coś takiego, jak nie będzie działało to zwracasz antenę i wsio.
A jaka odległość między blaszakiem a strychem?
A jaka odległość między blaszakiem a strychem?
-
Jedno piętro
Tuż nade mną jest miejsce gdzie złapałem 3G w plusie. W pokoju obok jest miejsce gdzie złapałem 3G w Orange.
Mnie ciekawi tylko ten konektor. Na jakiej zasadzie on działa? W ogóle coś daje?
A to, że moge zwrócić to wiem. Ale koszty przesyłki wyniosą mnie jakieś 50 zł..

Mnie ciekawi tylko ten konektor. Na jakiej zasadzie on działa? W ogóle coś daje?
A to, że moge zwrócić to wiem. Ale koszty przesyłki wyniosą mnie jakieś 50 zł..