[OFP] Przejście z Orange Freedom Pro na Orange Free

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
jakub298
Użytkownik forum

[OFP] Przejście z Orange Freedom Pro na Orange Free

Post autor: jakub298 »

Witam. mam pytanie czy istnieje taka możliwość przejścia jak w temacie. Umowa kończy mi się w maju i już mogę przedłużyć swoją ofertę. Orange daje tylko 1GB za przedłużenie, a to i tak mało, a w Orange Free są szczęśliwe godziny i to mnie ratuje. Czy można tak zmienić ofertę? jakub298
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: [OFP] Przejście z Orange Freedom Pro na Orange Free

Post autor: wojteks »

jakub298 pisze:czy istnieje taka możliwość przejścia jak w temacie.
Nie. To różne usługi. Zakończ Freedom Pro i weź nową umowę na Free.
Nie pomagam na PW!
jakub298
Użytkownik forum

Więc zapłacić karę u mnie będzie to około 100zł i podpisać nową umowę? Muszę brać nowy modem mam Axesstel MV410, gdyż nie chce mi się wydawać znów ponad 200zł.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

jakub298 pisze:Muszę brać nowy modem mam Axesstel MV410
Do Orange Free nie dostaniesz takiego routera, przeważnie bierze się modem za 1zł.
Nie pomagam na PW!
jakub298
Użytkownik forum

Dzwoniłem do BOK i przedłużyłem umowę z CDMA na Orange Free. Dostanę Modem Huawei E1752c za 1 zł ale kartę sim włożę do mojego Axesstela więc będę miał szczęśliwe godziny i 4 gb transferu danych. W CDMA dostał bym 6gb bez szczęśliwych godzin
gorbi24
Użytkownik forum

Post autor: gorbi24 »

Trzeba było przedłużyć umowę przez internet to byś miał 6 giga i szczęśliwe godziny za 53 zł miesięcznie.
jakub298
Użytkownik forum

Przez internet miałbym tylko 1GB więcej i występuje problem przedłużenia gdyż karta CDMA nie ma numeru więc chyba by się nie dało, ale i tak jest lepiej niż 3GB w dotychczasowej umowie

[ Dodano: 2011-02-16, 22:00 ]
I mam pytanie czy <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> dostanę kartę SIM?RUIM?
gorbi24
Użytkownik forum

Trzeba zalogować się na Orange-Online i ofertę pobierze bez problemu. Ja przedłużałem i 6 giga dostałem tylko że umowa na 16 miesięcy.
jakub298
Użytkownik forum

Dziś dostałem już od kuriera modem z aneksem do umowy, ale co się okazało nie dostałem karty sim, po kontakcie z BOK kazali mi udać się do Orange i wymienić kartę. Orjentuje się ktoś ile będzie kosztować taka wymiana?
gorbi24
Użytkownik forum

To nie masz dualnej karty? Przecież z CDMA tylko takie sprzedawali. A numer telefonu nadali Ci? Masz w umowie?
jakub298
Użytkownik forum

Umowę podpisałem w 2009 roku w maju, i nie mam pojęcia czy to dualna ale nie wykrywa jej nowy modem, po włożeniu do telefonu tez nie mam zasięgu. Byłem dziś w orange i nie dało im się wymienić karty, podobno dopiero w maju będę mógł to zrobić
gorbi24
Użytkownik forum

Na pewno masz dual sim tylko nie włączyli Ci na karcie Free. A ten numer telefonu nadali Ci?
jakub298
Użytkownik forum

Nie dali mi żadnej karty, w aneksie do umowy pisze tylko mój numer CDM, dzwoniąc po raz kolejny do niech kazali mi iść do innego salonu w celu wymiany mojej karty na dualną a moja karta to (SIM/R-UIM) tak pisze na kopercie od karty i właśnie jest ona z poprzedniej umowy. Więc na jaka mi wymienią jeśli to tez jest dualna, już nie wiem o co im chodzi...
marek_30
Stały użytkownik forum

Post autor: marek_30 »

Podczas rozmowy z konsultantką, która dzwoniła o przedłużenie umowy na OFP, zapytałem o możliwość przejścia do OF59. Konsultantka powiedziała, że w takim razie mój abonament będzie wynosił 50 zł i limit 5 GB. Jednak ze względu, że w mojej okolicy jest tylko EDGE "zdecydowanie" odradzała taką zmianę. Wobec takiej postawy zapomniałem zapytać czy ta umowa byłaby na 12 czy 16 miesięcy i czy abonament wynosiłby równe 50 zł :hyhy:
szkura
Użytkownik forum

Post autor: szkura »

marek_30 pisze: Konsultantka powiedziała, że w takim razie mój abonament będzie wynosił 50 zł i limit 5 GB. Jednak ze względu, że w mojej okolicy jest tylko EDGE "zdecydowanie" odradzała taką zmianę.
Lepsze jest orange free dlatego że jest więcej limitu, są szczęśliwe godziny, karta orange Free działa również w CDMA. Jeżeli masz teraz Freedom Pro to znaczy że masz również modem CDMA czyli możesz do niego włażyć nową kartę i będzie działało tak jak Freedom Pro.
Awatar użytkownika
Norfnet
Stały użytkownik forum

Post autor: Norfnet »

Moim zdaniem: Zrezygnuj z Freedom Pro.Kup modem USB za 100 zł i na Allegro starter Orange Free z 13 GB za 45 zł. Startery dokupuj w miarę użytkowania a po roku zrozumiesz że za śmieszne pieniądze masz limity jak w abo za kilkadziesiąt zł i do tego nie musisz się wiązać umową.
Profesor Doktor Wiktor Wektor
jakub298
Użytkownik forum

Od trzech dni jestem posiadaczem oferty Orange Free 59 z limitem 4GB i jestem zadowolony. Z limitu dziennego ubyło mi 400mb a na nocnym ściągnąłem jakieś 7 GB więc jest oki ;P
marcinek062
Użytkownik forum

Post autor: marcinek062 »

Witam mam orange freedom pro mogę przedłużyć za 10 dni umowę. A pisemna umowa kończy mi się w sierpniu. I mam pytanie czy za te 10 dni będę mógł przejść na orange free 59.
marek_30
Stały użytkownik forum

Mnie zaproponowali darmowe przejście ( bez nowego modemu ) i umowę na 16 miesięcy ale dopiero po zakończeniu obecnej umowy.
marcinek062
Użytkownik forum

Post autor: marcinek062 »

Aha to czyli sobie jeszcze troszeczkę trzeba poczekać. Ale to dobrze zobaczy się jak tam sprawa z LTE, mam niedaleko nadajnik.
marek_30
Stały użytkownik forum

To znaczy nową umowę mógłbym podpisać już teraz ale ważna byłaby dopiero gdy obecna się skończy (czyli za około 3 miesiące). Ja się zastanawiam nad iPlusem lub Nordiskiem, bo mam bliżej ich Bts.
ODPOWIEDZ