Problem z połączenie wifi i lan

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cz3ski
Specjalista bezprzewodowy-junior

Problem z połączenie wifi i lan

Post autor: Cz3ski »

Witam, mam notebooka MSI VR-610X, problem polega na tym że nie chcę połączyć się z internetem, ani po wifi ani lan. Podłączam się do swojej sieci, router TP-Link WR841N, inne komputery działają bez problemu ( lan i wifi ) a w tym MSI po podłączeniu przez wifi pisze że połączony ale nie wyświetla stron, dziwne jest też to że jak podłącze się do wifi ikonka wifi znika z paska tray, a jeżeli podłącze się do lan to pokazuje że też połączony ale netu brak, przeinstalowałem sterowniki ale nic to nie zmieniło, dodam też że wszystkie adresy ustawione na auto, tak mam w innych komputerach i działa, i jeszcze jedno: zainstalowałem zewnętrzne wifi tp-link tl-wn721n to widzi sieci, łączy się ale jest brak połączenia lub ograniczenie, nie wiem co jest 5. Walczę już od soboty z tym i nie mam już pomysłów. Może wy jakiś macie?
Reinstalacja systemu nie wchodzi w grę :P.
EeePC 904HD + Huawei E169
Awatar użytkownika
oliva

Re: Problem z połączenie wifi i lan

Post autor: oliva »

Wejdź w wiersz poleceń START/URUCHOM cmd i wpisz następujące komendy:

Kod: Zaznacz cały

ping onet.pl >C:/log.txt   (i daj Enter dla każdego z poleceń).
ping 213.180.146.27 >>C:/log.txt
ipconfig /all >>C:/log.txt
Następnie zapisany log.txt na dysku C wklej tutaj na forum.
Możesz wkleić dwa logi. Jeden komputera w którym jest internet oraz drugi z komputera w którym jego brak.
Awatar użytkownika
Cz3ski

Re: Problem z połączenie wifi i lan

Post autor: Cz3ski »

Nie aktualnie, format c: ale dzięki za odp. Na przyszłość może się przyda, pozdrawiam.
EeePC 904HD + Huawei E169
ODPOWIEDZ