Podczerwień

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
malpeczka24
Początkujący użytkownik forum

Podczerwień

Post autor: malpeczka24 »

Witam. Mam pytanie. Mam telefon Nokia 6020. Chcę jej używać jako modemu do laptopa. Ale mój laptop nie ma podczerwieni. Czy podłączenie kabla usb rozwiąże sprawę? Z góry dziekuję:)
Bodzio

Re: Podczerwień

Post autor: Bodzio »

Możesz kupić adapter USB->IRDA za ok 25 zł i podłączyć do portu USB.
malpeczka24
Początkujący użytkownik forum

Post autor: malpeczka24 »

A bez tego adaptera nie pójdzie? Jak telefon podłączę na kablu usb?
Gringo
Stały użytkownik forum

Post autor: Gringo »

Pójdzie i to lepsze rozwiązanie niż połoczenia za pośrednictwem irdy.Poniewarz irda ogranicza predkość a na kablu możesz mieć pelną predkość EDGE telefonu. Poszukaj na forum np. 6020 and kabel
Awatar użytkownika
crow6
Stały użytkownik forum

Post autor: crow6 »

ójdzie i to lepsze rozwiązanie niż połoczenia za pośrednictwem irdy.Poniewarz irda ogranicza predkość
Nie do konca jest to prawda. Swego czasu dzialalem na Nokii 6820 przez IRDA (wbudowana w wiekowy laptop) i smigalo bez problemu... A plus jest taki, ze mozesz ladowac telefon podczas polaczenia z netem :)
Tylko jesli bedziesz kupowal adapter to zastanow sie czy nie przyda sie przedluzka do USB (jakies 5zl) aby nie bylo problemu z zapewnieniem polaczenia urzadzen...
Gott ist ein Popstar ]:->
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

crow6 pisze:[ A plus jest taki, ze mozesz ladowac telefon podczas polaczenia z netem :)
I w tym i w tym przypadku możesz
Tylko jesli bedziesz kupowal adapter to zastanow sie czy nie przyda sie przedluzka do USB (jakies 5zl) aby nie bylo problemu z zapewnieniem polaczenia urzadzen...
Przedłużki są już raczej w standardzie.
ODPOWIEDZ