Podczerwień
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Podczerwień
Witam. Mam pytanie. Mam telefon Nokia 6020. Chcę jej używać jako modemu do laptopa. Ale mój laptop nie ma podczerwieni. Czy podłączenie kabla usb rozwiąże sprawę? Z góry dziekuję:)
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Podczerwień
A bez tego adaptera nie pójdzie? Jak telefon podłączę na kablu usb?
-
- Stały użytkownik forum
Pójdzie i to lepsze rozwiązanie niż połoczenia za pośrednictwem irdy.Poniewarz irda ogranicza predkość a na kablu możesz mieć pelną predkość EDGE telefonu. Poszukaj na forum np. 6020 and kabel
- crow6
- Stały użytkownik forum
Nie do konca jest to prawda. Swego czasu dzialalem na Nokii 6820 przez IRDA (wbudowana w wiekowy laptop) i smigalo bez problemu... A plus jest taki, ze mozesz ladowac telefon podczas polaczenia z netemójdzie i to lepsze rozwiązanie niż połoczenia za pośrednictwem irdy.Poniewarz irda ogranicza predkość

Tylko jesli bedziesz kupowal adapter to zastanow sie czy nie przyda sie przedluzka do USB (jakies 5zl) aby nie bylo problemu z zapewnieniem polaczenia urzadzen...
Gott ist ein Popstar ]:->
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
I w tym i w tym przypadku możeszcrow6 pisze:[ A plus jest taki, ze mozesz ladowac telefon podczas polaczenia z netem
Przedłużki są już raczej w standardzie.Tylko jesli bedziesz kupowal adapter to zastanow sie czy nie przyda sie przedluzka do USB (jakies 5zl) aby nie bylo problemu z zapewnieniem polaczenia urzadzen...