Zakup Orange Freedom PRO w sklepie online - za co 129zł?

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
piori
Specjalista bezprzewodowy-junior

Zakup Orange Freedom PRO w sklepie online - za co 129zł?

Post autor: piori »

Witam,
Wczoraj wieczorem złożyłem zamówienie na ofertę OFP na stronie Orange, wybrałem router i okres umowy 24 m-ce, podałem wszystkie dane itd. i w podsumowaniu zamówienia zobaczyłem coś takiego:
Obrazek
Czy to normalne, że wyświetla 129zł opłaty miesięcznej? Abonament miał wynosić 49zł, ale może wliczyli też aktywację albo koszt routera, ale w żaden sposób nie mogę doliczyć się dokładnie tych 129zł.

Nie chce się władować na jakąś minę i nie wiem czy podpisywać umowę gdy kurier ją dostarczy, pisałem do orange, ale odpowiedzi jeszcze nie ma, a zadzwonić z pracy za bardzo nie mogę....
Niby można odstąpić w ciągu 10 dni od umowy zawartej na odległość, ale chciałbym mieć spokojną głowę.
Awatar użytkownika
trybun
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Zakup Orange Freedom PRO w sklepie online - za co 129zł?

Post autor: trybun »

piori pisze:Witam,
Wczoraj wieczorem złożyłem zamówienie na ofertę OFP na stronie Orange, wybrałem router i okres umowy 24 m-ce, podałem wszystkie dane itd. i w podsumowaniu zamówienia zobaczyłem coś takiego:
Obrazek
Wygląda na to że pomylone są rubryki - abonament miesięczny z ceną rutera. Jeden telefon do sklepu Orange powinien załatwić sprawę. Musisz im podać swoje dane i nr transakcji.
Awatar użytkownika
piori

trybun, obyś miał rację, chociaż wg regulaminu ( http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 524731.pdf ) cena routera wynosi 159zł, ale może coś potaniało.
Jeśli kurier przyjedzie dziś, to będę musiał dokładnie wczytać się w umowę, a jeśli jeszcze nie dziś, to zadzwonię do nich po pracy.
Dzięki za odpowiedź.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

W umowie wszystko będzie czarno na białym - przecież chyba ją przeczytasz (nie regulamin, tylko umowę) przed podpisaniem ?
Awatar użytkownika
piori

Patryk pisze:przecież chyba ją przeczytasz
Oczywiście, ale nie chciałbym, żeby niepotrzebnie kurier robił kurs z umową, której nie podpiszę, a na czasie także trochę mi zależy.
Na stronie orange znalazłem informację, że zazwyczaj czas dostawy wynosi od 2 do 5 dni roboczych, więc raczej dziś jeszcze nie dotrze i uda mi się zadzwonić do nich i wyjaśnić moje wątpliwości.

EDIT (28.02.2011)
Dziś otrzymałem przesyłkę od kuriera. Te wspomniane 129zł to rzeczywiście wysokość abonamentu, ale nazwijmy ją "standardowa". W mojej umowie jestem objęty promocją „Orange Freedom Pro w sklepie internetowym orange.pl oraz Telesprzedaży” na okres 24 m-cy (cały czas trwania umowy) i w tym okresie abo wynosi 49zł, jeśli po tym okresie umowa przejdzie na czas nieokreślony, to abo wyniesie 129zł. W/g regulaminu aktywacja ma kosztować 19zł i przyjdzie do zapłaty z pierwszym rachunkiem.

Zastanawia mnie jedynie cena routera, w regulaminie jest 159zł przy umowie na 2 lata, a ja zapłaciłem tylko 49zł (zresztą zgodnie z załączonym wyżej screenem)... Ciekawe czy również koszt aktywacji będzie taki jak na screenie :cfaniak:
Awatar użytkownika
piori

Informacyjnie odkopuję temat. Według strony orange od dnia 18 marca obowiązuje nowy regulamin promocji w sklepie internetowym. W tymże nowym regulaminie cena routerów axesstel oraz modemu antydata przy umowie na 24 m-ce wynosi 49zł - czyli tyle, ile ja zapłaciłem. Tylko, że ja umowę podpisałem 28 lutego i dołączony do niej był jeszcze stary cennik z ceną 159zł. Jednym słowem miałem farta :D
ODPOWIEDZ