Huawei e180 co dalej?

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
siwers23
Początkujący użytkownik forum

Huawei e180 co dalej?

Post autor: siwers23 »

Po pierwsze witam wszystkich jestem typowym świeżakiem na forum więc nie besztajcie mnie jeśli był już taki temat i problem,szukałem,przeglądałem i nie znalazłem więc piszę:) mam modem Huawei e180 z irlandzkiego meteora. Ściągnąłem simlocka codewriterem itp i było napisane że unlocked więc mówię luzik będzie net jednak..kupiłem starter play online na kartę wkładam sim podłączam do kompa,zasięg jest tylko że jak biorę connect to pisze że you can't connect before register an available network więc szukałem starałem się coś wymyślić jedyne czego doczytałem to że muszę wgrać nowe sterowniki,update i mobile partner jednak wszedłem na sterowniki.bez-kabli.pl znalazłem sterowniki ściągnąłem,kliknąłem na driversetup.exe niby się wczytuje a tu nic... więc prośba do Was którzy mają pojęcie o tym wszystkim co mam zrobić krok po kroku żeby mieć neta z playa na wyżej wymienionym modemie może jakieś linki tutoriale cokolwiek.. Pozdrawiam i dziękuję z góry:)
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Huawei e180 co dalej?

Post autor: Sundance_kid »

siwers23 tłumacząc to co wyswietlił Ci modem: nie można połączyć się do sieci przed zalogowaniem. Jestes pewny, że masz zasięg Playa? Wymuszone 3G w modemie masz?
siwers23
Początkujący użytkownik forum

hm

Post autor: siwers23 »

Nie mam pojęcia jak to sprawdzić czy mam wymuszone czy też nie? właśnie czytałem jakieś posty i niby się powinno ściągać simlocka bez karty w środku czy coś podobnego ja nie wiem czy to ma znaczenie,ale miałem kartę meteor w środku sciąganie simlocka przebiegło ok pisało unlocked itp. i myślałem że już włożę kartę playa i zmienię wszystko na dynamiczne a nazwe serwera na Internet i będzie działać a tu lipa.Jak sprawdzić czy mam wymuszone czy też nie i co mogę jeszcze zrobić aby zadziałało dzięki za pomoc pozdrawiam edytowałem bo napiszę jeszcze tylko że mam 1-2 kreski zasięgu pomocy. :cry:
Awatar użytkownika
marianosum
Stały użytkownik forum

E180

Post autor: marianosum »

Zmien na inny port usb i odczytaj wiadomosc wyslale na twoja skrzynke
zajrzyj na stronę www.polskilotos.pl
ODPOWIEDZ