SMA_connector
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
SMA_connector
Posiadam kartę D-LINK. Karta ma wejście SMA connector by podłączyć antenę zewnętrzną. Dobrze mówię to ta końcówka co jest na kabelku jest stosowana do podłączania do kart D-LINK kabelka?
Otóż chce bez psucia kabelka i demontażu owej końcówki na kabelku zastosować redukcje by móc podłączyć normalną kare sieciową z wyjściem Złącze zewnętrzne RJ45. Dobrze mówię?
Otóż chce bez psucia kabelka i demontażu owej końcówki na kabelku zastosować redukcje by móc podłączyć normalną kare sieciową z wyjściem Złącze zewnętrzne RJ45. Dobrze mówię?
- morion
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: SMA_connector
kolego, sma to wyjscie antenowe karty, do tego podłącza się antenę , rj45 to wyjscie kablowe z karty przewodowej a nie wifi, to tak jakbyś kompa łączył z telewizorem z karty sieciowej w gniazdko antenowe
jutro to dzis... tyle że jutro 

-
Chyba mnie nie zrozumiałeś. Karta Sieciowa D-LINK do odbioru sygnału bezprzewodowego ma łącze RSMA małe, przedstawiłem wyżej w poście jaką ma końcówkę kabel który podłączam do anteny, końcówkę z kablem zakręca się do karty. Natomiast mi chodzi oto żeby nie psuć kabla z ową kocówką tylko za pomocą krótkiego kabelka około 30cm zrobić redukcje na karty z złączem RJ45.morion pisze:kolego, sma to wyjscie antenowe karty, do tego podłącza się antenę , rj45 to wyjscie kablowe z karty przewodowej a nie wifi, to tak jakbyś kompa łączył z telewizorem z karty sieciowej w gniazdko antenowe
- morion
- Specjalista bezprzewodowy-senior
no ja chyba jakis głupi jestem...
chcesz zrobić redukcje?? znaczy kabelek 30cm o takim wygladzie:
powiedz ze to nie prawda 
chcesz zrobić redukcje?? znaczy kabelek 30cm o takim wygladzie:
Kod: Zaznacz cały
[sma]----kabel---[rj45]

jutro to dzis... tyle że jutro 

- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
nie noNOTTI80 pisze:Natomiast mi chodzi oto żeby nie psuć kabla z ową kocówką tylko za pomocą krótkiego kabelka około 30cm zrobić redukcje na karty z złączem RJ45.

-
Ostatnio zmieniony 2007-02-23, 18:50 przez NOTTI80, łącznie zmieniany 1 raz.
- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
Ten link mi nie działa 

-
Po prostu chce mieć szybkie przełączenie z wtyk SMA-RP który obsługuje gniazdo SMA-RP konnektor na kablu H-155, na wtyk RJ-45 który obsługuje gniazdo RJ-45