[problem] Router CDMA MV510, nie daje się podać PIN-u pod Op
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
[problem] Router CDMA MV510, nie daje się podać PIN-u pod Op
Witam,
Posiadam router MV510. Używam go pod Open Suse 11.3. Po uruchomieniu po raz pierwszy przez stronę o adresie 192.168.0.1 ukazało się okienko do podania PIN-u. Po jego wpisaniu pojawił się sygnał na routerze, zapaliła się dioda "Signal". Internet działał prawidłowo. Następnego dnia chcąc połączyć się z siecią zalogowałem się znów jako "admin" na stronie 192.168.0.1 tylko że okienko do wpisania PIN-u już się nie pojawiło i brak jest możliwości połączenia z internetem. Dioda "Śignal" nie pali się. Chciałem usunąć PIN całkowicie ale okazuje się że aby to uczynić trzeba pisać do Skierniewic i czekać. Czy istnieje inny sposób podania PIN-u w Open Suse aby połączyć się z siecią? W salonie Orange nie są w stanie mi pomóc.
Posiadam router MV510. Używam go pod Open Suse 11.3. Po uruchomieniu po raz pierwszy przez stronę o adresie 192.168.0.1 ukazało się okienko do podania PIN-u. Po jego wpisaniu pojawił się sygnał na routerze, zapaliła się dioda "Signal". Internet działał prawidłowo. Następnego dnia chcąc połączyć się z siecią zalogowałem się znów jako "admin" na stronie 192.168.0.1 tylko że okienko do wpisania PIN-u już się nie pojawiło i brak jest możliwości połączenia z internetem. Dioda "Śignal" nie pali się. Chciałem usunąć PIN całkowicie ale okazuje się że aby to uczynić trzeba pisać do Skierniewic i czekać. Czy istnieje inny sposób podania PIN-u w Open Suse aby połączyć się z siecią? W salonie Orange nie są w stanie mi pomóc.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: [problem] Router CDMA MV510, nie daje się podać PIN-u pod Op
A i to okazuje się czasami nie możliwe.czipisek pisze: Chciałem usunąć PIN całkowicie ale okazuje się że aby to uczynić trzeba pisać do Skierniewic i czekać
Czy możesz użyć softu do routera na komputerze z Windows?czipisek pisze:Używam go pod Open Suse 11.3
Nie pomagam na PW!
-
Pod Windowsem nie ma żadnych problemów ponieważ jest manager dostępu. Instaluje się pod Linuksem ale potrzebuje sterownika którego nie wiem skąd wziąć i jak zainstalować.
- wojteks
- *** Administrator ***
Do ethernetu? Jakiego sterownika?czipisek pisze: Instaluje się pod Linuksem ale potrzebuje sterownika
Nie pomagam na PW!
-
Nie wiem w każdym razie manager uruchamia się ale nie wykrywa sieci tylko bez przerwy szuka. Na przemian "Wyszukiwanie" oraz "Urządzenie niedostępne". Oczywiście przycisk "Połącz" nieaktywny.
-
A możecie mi znaleźć najnowsze sterowniki do Realteka? może dlatego nie działa. Tylko co mam wam podać żeby pasowały?