iPlus ''zawala'' pamięć i procesor...

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
WujekRada
Stały użytkownik forum

iPlus ''zawala'' pamięć i procesor...

Post autor: WujekRada »

Będzie długo , ale starałem się opisać ja najdokładniej ;)

Na wstępie powiem że używam Windows Vista 32 bit Home premium ;)

Witam! Kupiłem internet w iplusie wraz z modemem Huawei E173, podłączyłem modem, zainstalowałem iplus managera iii....Bum! połączyłem się z siecią i co się okazało? Komputer znaczą się totalnie mulić, myszka robiła ruchy jakby była rzucana na pulpit a programy odpalały się jak za czasów pierwszych komputerów, tzn. wolno( sygnał poszedł ale zanim się otworzyły( dokument w Wordzie w1,5 min :)....), pisanie z opóźnieniami itp. Więc ja już otworzyłem Fire Fox'a było to samo, komp zamulony wszystko w slow motion...

Odpaliłem więc monitor zasobów Windows i zobaczyłem że Iplus manager zabiera mi aż 20% wolnej pamięci i ponad 50% mocy obliczeniowej procesora(!!) i tym samym stał się najbardziej żerną aplikacją jaka posiadam na komputerze.

Lecz w stanie spoczynku zajmuje ok 7% mocy obliczeniowej, problem pojawia się przy połączeniu z internetem.

Więc szybko wytrzasnąłem drugiego kompa z win 7 32 bit Home premium i hula w najlepsze, żadnych ścinek , mulenia nic. dodam ze jest to komp w wersji lapciak-biznes , więc naturalnie słabszy wydajnościowo do mojego.

Więc pomyślałem że to wina modemu, wytrzasnąłem modem Huawei E1750 i sprawdziłem na moim kompie.Muli tak samo. Odinstalowałem stery modemu E173 i iplus managera , zainstalowałem managera i stery E1750, muli dalej...

Jaka może być tego przyczyna?

ABY NIE BYŁO Pytań co do mocy kompa: Mam dość mocnego kompa (core duo, Geil ultra ddr2 4 gb{czytane 2,8}) który radzi sobie bez najmniejszego problemu z grami pełnoekranowymi( Starcraft2, Battlefield Bad company 2 itd.) Dziwie się ze nie może sobie poradzić z modemem usb...

PS: próbowałem instalować starsze wersje iplus managera ale one nie widzą mojego modemu. Pomocy....
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: iPlus ''zawala'' pamięć i procesor...

Post autor: wojteks »

WujekRada pisze:Jaka może być tego przyczyna?
Odpuść instalację iPlus Managera, użyj <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
Nie pomagam na PW!
marens
Guru bezprzewodowy

Re: iPlus ''zawala'' pamięć i procesor...

Post autor: marens »

Najlepiej byłoby zrobić dashboard modemu aby pozbyć się raz na zawsze iPlus Menagera.
ODPOWIEDZ