Przedłużenie umowy w Orange

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Przedłużenie umowy w Orange

Post autor: Sundance_kid »

Nikelajer pisze: A tak przy okazji- Kiedy najpóźniej muszę przedłużyć umowę? Wydaje mi się że miesiąc przed jej zakończeniem..
Umowa po zakonczeniu przechodzi na czas nieokreślony i mozesz ją bez problemu przedłuzyć.
Nikelajer
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Nikelajer »

To mnie teraz zagięli. Chcą ze mną przedłużyć umowę na takich zasadach:
Teraz ----------- Po przedłużeniu
84zł ------------(chyba tyle samo- albo 89 zł usłyszałem)
22gb ------------ 8gb (6gb standard + 2gb jako stały klient)
///// ------------ szczęśliwe godziny od 0:00 do 8.00
smsy i inne głupoty mnie nie obchodzą

No sorry bardzo, jeśli to ma być podejście do klienta i "lepsza" oferta to nie przedłużam i pozostaje na czas nieokreślony. Co mi po szczęśliwych godzinach w nocy? 100x lepiej jest mieć 22gb na dzień niż 8gb + nielimitowane w nocy.. O szaleństwo. Domyślam się pewnie że u innych operatorów w miarę dobrej oferty na start nie znajde..
niuniekxp
Początkujący użytkownik forum

Post autor: niuniekxp »

Witam!

Mam pytanko odnośnie OFP, skończyła mi się umowa z dniem 7 lutego tego roku a jeszcze w tamtym roku (grudzień) dzwoniła do mnie pani z Orange z ofertą przedłużeni umowy no i przedłużyłem na takich o to warunkach:

Orange Free 59, 4GB + 1GB dodatkowo, szczęśliwe godziny, umowa 12 miesięcy za 59,00 zł

Nowa oferta miała wejść z dniem 04.03.2011 (nowy okres rozliczeniowy) nie weszła, dzwonię do BOK 05.03.2011 i zgłaszam że nadal mam stary plan taryfowy a miałem mieć nowy, pani przyjmuje zgłoszenie i mówi że od nowego okresu rozliczeniowego to znaczy od 04.04.2011 już na pewno będzie wszystko ok, nawet dostałem pismo z Orange ze już od 04.04.2011 zostanie wprowadzony plan taryfowy Orange Free 59 ale niestety wchodzę 04.04.2011 na swoje konto on-line i dalej jest to samo (stare OFP 3GB) znowu dzwonię do BOK lekko poddenerwowany ale nie dostaję żadnej precyzyjnej odpowiedzi bo w trakcie rozmowy konsultant dzwonił do działu technicznego i nie mógł się połączyć i kazał mi czekać, ktoś się ze mną ma skontaktować.

Tu moje pytanie czy mógł bym rozwiązać na tej podstawie umowę?

Proszę o odpowiedz.
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

niuniekxp, w jaki sposób przedłużyłeś Orange Freedom Pro na Orange Free? Na rachunkach jaki plan jest napisany i ile płacisz?
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

Orange Free 59, 4GB + 1GB dodatkowo, szczęśliwe godziny, umowa 12 miesięcy za 59,00 zł
To się postarali wypas ofertą, cena i ilość GB tak sama jak dla nowego klienta...
Awatar użytkownika
piotr2802
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: piotr2802 »

Każdego roku mam ten sam problem - przedłużać umowę z Orange na internet czy nie ?

Ale tym razem chyba już nadeszła pora powiedzieć tej sieci - Adios Orange.
Mam BE Standard i najbardziej denerwują mnie te niskie transfery w Orange - prędkośc ledwie przekracza 0,5 Mb/s, a czasem to nawet Upload jest wyższy od Download.

Testowałem nową ofertę Play onlina Allinclusive i byłem w szoku - w teście wyszło tyle ile piszą czyli prawie 4 Mb/s.

Tak więc chyba na najbliższy rok spróbuję tego Play online bo transfery są nawet całkiem całkiem :)
szuki

Post autor: szuki »

Witam. Mam pytanie obecnie jestem w trakcie drugiej umowy w Orange mam 8GB za 53 zł (po pierwszej umowie dostałem zniżkę z 75 na 53,60) Orange Free Optimum. Umowę będę mógł przedłużyć ponownie już za 60 dni. To co widzę na stronie Orange to drastyczny spadek limitów w stos. do chwili kiedy podpisywałem umowę - czy w związku z tym zaproponują mi jakiś większy limit niż mam obecnie czy niższy + szczęśliwe godziny? Generalnie wolę mieć więcej GB niż te szczęśliwe godziny bo obecne limity są straszliwe. Dla porównania mogę mieć Internet w play (jako klient) 19 GB za 59 zł - jednakże po pierwsze dwa lata temu korzystałem z Playa i jakość ich Internetu pozostawiała wiele do życzenia, a po drugie nie jest to niestety prawdziwy mobilny internet z wiadomych powodów.
Awatar użytkownika
piotr2802

Weszła nowa promocja w Orange "Orange Combo" i warto teraz przedłużać umowy z nimi, bo mozna nawet dostać do 45 zł rabatu na miesiąc. Ja mam abonament w Orange i jeszcze jak przedłuże teraz internet Free z nimi to za 2 posiadane usługi jest 15 zł rabatu. Oczywiście ten rabat nie wiąze się z innymi upustami jakie spróbuję utargować w Orange.

Odwiedziłem punkt Orange. Wstępnie udało mi się wytargować limit 11 GB na miesiąc, obniżkę abonamentu 40 % przez pół roku i chyba jakiś pakiet sms. Abonament wyjściowy 59 zł.
11 GB to już jakiś przyzwoity limit no i internet w każdym miejscu , tam gdzie tylko jest zasięg Orange.
Acha, bo bym zapomniał jeszcze nielimitowany internet dostałem w godzinach od 0.00 do 8.00 rano.
Chyba warto przedłużać z nimi umowę.
szuki

To rewelacyjna promocja. Jeżeli tak to będzie wyglądało to naprawdę warto zostać z Orange. W zasadzie już nie kusi mnie 19 GB w PLAY za 59 zł właśnie ze względu na wątpliwą jakość, ograniczone technologie (brak CDMA) oraz fakt, że nie działa za miastem. piotr2802, umowę podpisałeś na jaki okres czasu? ja dotychczas podpisywałem na rok i nadal chciałbym pozostać przy takiej długości kontraktu istnieje taka możliwość?
Awatar użytkownika
piotr2802

szuki pisze:To rewelacyjna promocja. piotr2802, umowę podpisałeś na jaki okres czasu? ja dotychczas podpisywałem na rok i nadal chciałbym pozostać przy takiej długości kontraktu istnieje taka możliwość?
Jeszcze umowy nie podpisałem, bo z Orange to trzeba do ostatniej chwili pertraktować aby wyciągnąć maksimum korzysci dla siebie. Uważam że już i tak wiele uzyskałem.
agent07
Użytkownik forum

Post autor: agent07 »

@szuki, a rozmawiałeś może wstępnie z konsultantką? wiesz jak masz już staż w sieci, to <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> coś dorzucą! poza tym wczoraj weszla tez promocja z tabletem w ofercie orange free, tu masz wiecej informacji http://www.orange.pl/klienci_ind/telefo ... _tab_p1000
szuki

agent07, trochę źle zrozumiałem piotr2802, bo on pisze o ofercie Combo a ja usługę głosową mam w Play. agent07, będę wszystko wiedział za jakiś czas na stronie Orange niby mam info, że mogę już przedłużyć umowę ale to chyba niemożliwe bo kończy mi się w listopadzie ( a można przedłużyć 3 mc przed końcem - czyli za 60 dni). Mam znajomego w Orange więc z nim najprawdopodobniej będę to załatwiał. Nie zależy mi na modemie chyba, że dadzą CDMA - chciałbym jak najwięcej dodatkowych GB - cena może zostać bo jest super 53 zł na chwilę obecną za Optimum.
agent07
Użytkownik forum

Post autor: agent07 »

@szuki, będę z niecierpliwością czekał na Twoją relację. Na serio
chcesz przetestować cdma? czytałem że to dobra technologia w uczciwej
cenie. A czy rozmawiałeś z BOK Orange? Możliwość podpisania umowy pewnie jest teraz, a wejdzie ona w życie 90 dni przed końcem obecnego kontraktu.
ODPOWIEDZ