TP-LINK TD-W8950ND

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
4everStyle
Początkujący użytkownik forum

TP-LINK TD-W8950ND

Post autor: 4everStyle »

Witam. Opiszę mój problem i z góry dzięki wszystkim za pomoc. Więc w stacjonarnym komputerze miałem kartę sieciową połączoną z anteną kablem (wkręcana wtyczka). Obecnie mój młodszy brat dostał laptopa z bezprzewodową kartą sieciową. Rodzice zakupili router TP-LINK TD-W8950ND a ja mam to wszystko skonfigurować. Nie mam pojęcia co zrobić. Pomóżcie!
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: TP-LINK TD-W8950ND

Post autor: wojteks »

4everStyle pisze: Więc w stacjonarnym komputerze miałem kartę sieciową połączoną z anteną kablem (wkręcana wtyczka)
Routerem TD-W8950ND tego nie zrobisz, to jest router ADSL do usług po kablu telefonicznym. Pewnie w biedronce kupili bo tani był?

Niby można jakieś kombinacje zrobić z <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> ale to i tak niema sensu. Lepiej oddać ten router i kupić Ovislink G.Duo (drogie rozwiązanie) albo Tp-Link WR543G i WA500G ewentualnie Ovislink WL1600GL + WA500G.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ