MV410R nie można połączyć
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
MV410R nie można połączyć
Kupiłem dziś modem MV410R zainstalowałem AxxesMenager i podłączyłem modem przez ethernet. Po włączeniu menagera jest żądanie kodu PIN, następnie pokazuje się ze wykryło modem i że jest gotowy. Zasięg jest na 3 do 5 kresek czasem znika całkowicie ale rzadko. Gdy klikam połącz nic się nie dzieje, niby kliknąć można ale nic się nie łączy. Co może być przyczyną? Proszę o szybką odpowiedź.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: MV410R nie można połączyć
Podałeś PIN?szkura pisze: Po włączeniu menagera jest żądanie kodu PIN,
To dobrego nie wróży. Jeśli możesz ustaw router w miejscu maksymalnego zasięgu i wówczas spróbuj się połączyć.szkura pisze:Zasięg jest na 3 do 5 kresek czasem znika całkowicie ale rzadko
-
- Użytkownik forum
Tak PIN podaje.
Ale dlaczego jak klikam połącz to menager nawet nie reaguje, ciągle pisze gotowy i nic więcej. Czy jest jakiś inny sposób połączenia się?
Ale dlaczego jak klikam połącz to menager nawet nie reaguje, ciągle pisze gotowy i nic więcej. Czy jest jakiś inny sposób połączenia się?
- wojteks
- *** Administrator ***
Masz jeszcze nie aktywną kartę SIM/R-UIM i takie zachowanie routera (zanik sygnału) jest normalne. Rozwiązaniem jest telefon do BOK z ponagleniem albo poczekać może nawet 2 dni.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
A gdy łącze się przez USB to gdy klikam połącz to wyskakuje error 797 i pisze ze modem jest zajęty czy jakoś tak. Czy może być jakaś inna przyczyna niż nieaktywna karta, jutro zadzwonię i się zapytam czy jest aktywna dla pewności
pzdr
pzdr
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
Kupiłes dziś sam modem czy kupiłes dziś pełną ofertę modem + aktywacja Orange Free ?
-
- Użytkownik forum
Mam orange Free59. Przedłużyłem umowę i dostałem samą kartę a modem kupiłem na wałsną rękę. Stara umowa kończy się 8 marca ale kartę aktywowali mi następnego dnia po odebraniu jej a stara karta przestała działać. Czy jest możliwe ze CDMA jest jeszcze nie aktywne?
- wojteks
- *** Administrator ***
Oczywiście że jest możliwe.szkura pisze: Czy jest możliwe ze CDMA jest jeszcze nie aktywne?
Tak zrób, dalsza dyskusja to zgadywanie.szkura pisze: jutro zadzwonię i się zapytam czy jest aktywna dla pewności
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Musisz podłączyć ten router najpierw przez USB. Następnie wyłączyć kod PIN i podłączyć się przez kabel ethernet. Powinno być już wszystko ok.