Router - czy jest jeszcze nadzieja?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
arshavin23
Początkujący użytkownik forum

Router - czy jest jeszcze nadzieja?

Post autor: arshavin23 »

Witam!
Posiadam Router TP-LINK TG-W8901G i mam z nim następujący problem, a mianowicie: zamówiłem sobie antenkę aby mieć lepszy zasięg lecz poprzez swoją nieuwagę przy przykręcaniu anteny złapałem za gwint od routera i... zacząłem go kręcić, aż w końcu go ukręciłem... przez to antenka nie działa (nawet ta stara). Następnym moim błędem było to, że zamiast oddać go na gwarancje to postanowiłem go rozebrać i spróbować naprawić, niestety po przylutowaniu kabelka od anteny do płyty antenka dalej nie reaguje. Czy jest na to jakiś sposób?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Router - czy jest jeszcze nadzieja?

Post autor: wojteks »

arshavin23 pisze:niestety po przylutowaniu kabelka od anteny do płyty antenka dalej nie reaguje. Czy jest na to jakiś sposób?
Sam lutowałeś? Jeżeli tak to czym? Mogłeś zrobić zwarcie w miejscu przylutowania kabla lub uszkodziłeś tor radiowy.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Router - czy jest jeszcze nadzieja?

Post autor: Jaco »

arshavin23 pisze:niestety po przylutowaniu kabelka od anteny do płyty
A ja bym poprosił o jakieś zdjęcie tego miejsca.
ODPOWIEDZ