Orange i vodafone k3765 problem z połączeniem

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
cybermysza
Początkujący użytkownik forum

Orange i vodafone k3765 problem z połączeniem

Post autor: cybermysza »

Witam
Otrzymałem zestaw startowy z orange internet i kupiłem u znajomego modem vodafone k3765 huawei. Miało być tak pieknie że wkładam kartę do modemu, podpinam pod usb w laptopie i miało działać a tu kicha, nic wykryje urządzenie zainstaluję jakiś mobile partner i nic dalej nie mogę zrobić za ssałem z orange już oprogramowanie ale przy instalacji nie może wykryć urządzenia 3g wie ktoś może jak to u gryźć. Z góry wielkie dzięki

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2011-03-02, 17:30 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2011-03-02, 17:30 przez cybermysza, łącznie zmieniany 1 raz.
xman750
Stały użytkownik forum

Re: Orange i vodafone k3765 problem z połączeniem

Post autor: xman750 »

Może na początek wyrażaj się trochę bardziej precyzyjnie ? czy Mobile Partner wykrywa modem ? Czy pokazuje zasięg ? czy stworzyłeś profil połączenia dla swojej sieci ? Jaki komunikat otrzymujesz przy próbie połączenia ?
Zubilla

vodafone k3765

Post autor: Zubilla »

Mam ten sam problem. Mobile partner nie widzi modemu i to nawet z oryginalną kartą SIM. Można połączyć się przez dial-up, ale nie wyślę wtedy SMS-a. Wykonałem debranding zgodnie z instrukcją, którą można znaleźć na forum, ale nic to nie zmieniło. Sterowniki też pochodzą z sieci bo same się nie instalują. Czy jest jakaś metoda, aby szybko to uruchomić. Może jest nowszy dashboard?
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Zubilla <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> wypróbuj.
Zubilla

Post autor: Zubilla »

Bardzo dziękuję za wskazówkę. Muszę jeszcze wyłączyć funkcję automatycznego instalowania mobile partnera, który jest nieużyteczny.
Awatar użytkownika
valdens
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: valdens »

Ten modem spędzał mi sen z powiek ;) Ale w końcu znalazłem rozwiązanie. Proszę, tu ono jest: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=27789
ODPOWIEDZ